Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O budoucnosti jména Škoda Elroq zřejmě ještě nebylo rozhodnuto

Ondřej Mára
Diskuze (10)

Nové jméno měl dostat kompaktní elektromobil, zatím o tom ale nebylo rozhodnuto.

Mladoboleslavská automobilka si v lednu letošního roku podala přihlášku na ochrannou známku ve znění „Elroq“, čímž okamžitě odstartovala spekulace o novém modelu. A podle jména už bylo částečně jasné, o jaký vůz by vlastně mělo jít.

Písmenko E na začátku totiž jasně napovídá, že půjde o vůz s čistě elektrickým pohonem. Písmenko Q na konci pak odpovídá současnému trendu pojmenovávání mladoboleslavských SUV. Všichni jsme tedy předpokládali, že by mělo jít o předzvěst kompaktního elektrického SUV.

Nedávné zprávy německého magazínu Automobilwoche pak zmiňovaly, že kompaktní elektrické SUV Škoda Elroq může na trh dorazit zhruba v roce 2024 a půjde o jeden z prvních kompaktních elektromobilů postavených na platformě MEB, které se postupně objeví pod současnými modely ID.3/ID.4/Enyaq a El-Born.

Podle zpráv britských kolegů z AutoCar však ještě není jisté, jak se bude mladoboleslavská elektrická novinka jmenovat. Když se totiž šéfa automobilky Thomase Schäfera přímo zeptali, zda bude jméno Elroq použito pro chystaný kompaktní elektromobil, jeho odpověď měla znít „Nevím. Nejsem přesvědčený.

Schäfer navíc dodal, že o novém jménu nemusí být jasno zhruba ještě rok: „Pojmenovávání je posledním krokem a pravděpodobně nerozhodneme v následujících dvanácti měsících,“ citují britští kolegové šéfa značky.

Sluší se přitom dodat, že si automobilka Škoda Auto každoročně registruje řadu nových jmen, z nichž se využití nakonec dočká jen zlomek. Některá jména navíc skončí u konceptů, studentských vozů nebo modelů určených pro zahraniční trhy.

Ondřej Mára
Diskuze (10)

Doporučujeme

10. 8. 2021 19:54
Re: Unterschrott
výfuq :-)
Avatar - pradeda777
10. 8. 2021 14:54
Re: Čokoľvek
Čokol´veq... :-!
10. 8. 2021 14:48
Čokoľvek
Čokoľvek s Q na konci znie dementne.
10. 8. 2021 14:40
Re: A koho to vůbec zajímá...
Tak fajn, jeden elektrohujer už se příhlásil! Půjdeš do něj? :-) (Ale napjatý na tvoji odpověď moc nejsem!) :-[]
10. 8. 2021 13:35
A koho to vůbec zajímá...
...když se jedná o zkratowůz? :-[]