Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Odhalení Volva V60 se blíží. Automobilka láká na premiéru poutavým trailerem

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Jen pár dní zbývá do chvíle, kdy švédská automobilka Volvo ukáže světu nový model V60. Čekání si můžeme zkrátit nejnovějším teaserem.

Video se připravuje ...

Nové Volvo V60 se řadí mezi dlouho očekávané modely, na rozdíl od ostatních automobilek však švédská značka nezvolila pro místo konání premiéry Ženevu. Novinku ukáže 21. února v sídle společnosti, z odhalení však bude vysílat živý přenos prostřednictvím Facebooku do celého světa.

Očekávají se vzhledové úpravy po vzoru ostatních modelů značky – SUV XC90, XC60 a nejnovějšího XC40, inspirací jistě bude i větší sourozenec V90. Přiložené video ukazuje vůz jen malinko, vidíme především záběry do špičkově zpracovaného interiéru.

Stejně jako XC60 a V90 bude i nejnovější přírůstek Volva postaven na architektuře SPA. K pohonu jsou určeny zatím blíže nespecifikované čtyřválcové motory. Internetem už kolují špionážní fotografie, které avizují i příjezd plug-in hybridní varianty. Podle nepotvrzených informací má jít o kombinaci zážehového dvoulitru s elektromotorem, která poskytne celkový výkon atakující 300 kW a 640 N.m. točivého momentu.

Na další podrobnosti si budeme muset počkat do středy, kdy se odhalení v zákulisí Volva odehraje. Pokud však míříte na ženevský autosalon, nezoufejte, vůz nebude chybět ani tam.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)