Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Odpověď Mercedesu na BMW 4 Gran Coupé očima nezávislého designéra

David Bureš
Diskuze (4)
Stuttgart postupně rozšíří nabídku karosářských verzí třídy C. V plánech je i sportovně laděný liftback.

Prémiové automobilky postupně zaplňují poslední volná místa na trhu. V segmentu sportovně laděných liftbacků už své zástupce mají Audi (A5 Sportback) a BMW (4 Gran Coupé), zástupce od Mercedesu zatím chybí. Už se na něm ale pracuje.

O příchodu páté karosářské verze třídy C již dříve referoval německý magazín Auto Bild, podle kterého se liftback bude prodávat s označením C SportCoupé. Tato verze doplní již představený sedan a chystané kombi, kupé a kabriolet.

Autoři portugalského blogu Auto Projecoes zveřejnili snímek, jak by chystaný automobil mohl vypadat. Příď se shoduje s novým céčkem, prolisy na boku karoserie odkazují na CLS. Linie střechy je pak velice dynamická.

Dřívější zpráva Auto Bildu tvrdí, že C SportCoupé nabídne podobně prostornou kabinu jako liftback 3 Gran Turismo, zároveň však nebude tak vysoká jako tento mnichovský model. Auto má mít sportovněji tvarovanou karoserii než současná třída C. Tomu obrázek blogu Auto Projecoes odpovídá.

Základem auta samozřejmě bude platforma MRA jako u nového céčka. Rozvor však patrně bude delší jako u prodlouženého sedanu pro čínský trh.

Nový Mercedes-Benz C SportCoupé (tento název už byl v minulosti použit pro třídveřový hatchback) by podle informací britského Autocaru měl dorazit na trh v roce 2015.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - wakantanka
2. 4. 2014 14:07
Re: what
Načo by im bolo podobné strašidlo, keď majú CLS a čiastočne aj CLA ? Osobne nepredpokladám, že by sa Mercedes vydal cestou BMW a urobil konkurenciu pre ich GT-čka za každú cenu.
2. 4. 2014 08:47
Koukám...
...že nezávislý designér může bejt každej moula, kterej spustí photoshop. 8-s
2. 4. 2014 00:05
Re: what
Vypadá to teda výrazně lépe než BMW 5GT a 3GT.
Proti 4 gran coupé by se možná dalo postavit CLA...
Avatar - PERNO
1. 4. 2014 20:42
what
fuj...