Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetá Dacia Logan II je loterií: Zatočíte kolem štěstí?

Marek Oborník
Diskuze (3)

Dacia Logan často doplácí na pověst blbuvzdorného auta opravitelného kladivem a svářečkou. A do bazarů právě většinou míří kusy po té menšině majitelů, kteří neměli s vozem dlouhodobé plány a zajímal je jen co nejlacinější provoz. Zkusíte si zatočit kolem štěstí?

Teorie říká, že typickým majitelem loganu je pečlivý starší pán, který řídí v přezůvkách a od všeho si schovává účty. A že nikdo se nezajímá o správný motorový olej a zapalovací svíčky víc než právě lidé na Dacia Pikniku. Konstrukčně jednoduchý vůz a k němu majitelé, co se o něj vzorně starají. Nádhera, co víc si přát?

Teď realita

Celý ten krásný plán na nerizikovou ojetinu má dvě trhliny. Ta první je, že zrovna skupina pečlivých a zodpovědných majitelů své dacie zase tak často neprodává. Takže je tu pořád dost slušná šance, že spíš narazíte na kus po mamlasovi, který jezdil čtyři roky na jeden olej a v kufru vylil kýbl primalexu. Protože ještě existuje jiná skupina majitelů, pro niž je to jen bezvýznamný laciný křáp, nejlevnější sluha a pracovní síla. A když jde ještě při současných, přepálených cenách ojetin za něj dostat skoro totéž, co stál kdysi před lety nový, to by byli tuplem hloupí, kdyby šance nevyužili…

Druhá trhlina? Že i na jednoduchém autě jde dost věcí udělat špatně. K tomu se záhy dostaneme.

Video se připravuje ...

Takže dobrá rada padne hned zkraje – chcete-li z jednoduchého stroje vytěžit maximum výhod, kupte si dacii novou. Tím získáte nejlepší poměr ceny a protihodnoty. Levné nové auto. S kompromisy, ale velkou šancí, že bude zase o kousek dospělejší než posledně. A hlavně se zárukou a jistotou, že jeho údržbu máte sami od počátku pod kontrolou.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Marek Oborník
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Flai
7. 5. 2022 22:18
Konstrukčně jednoduchý?
Dacia a konstrukčně jednoduchý vůz? Haha! Konkrétní naše zkušenosti s testovaným 1.2 MCV
Zmiňované svíčky a motorový olej:
Tento motor 1.2 používá svíčky na 14 ořech a 3/8 Gola ! Takže past,když sundate filtr box pod kterým jsou umístěny svíčky a není tam standardní svíčkový 16 na velkou Gola 1/2!
Dále výměna motorového oleje,kdy filtr oleje je komplikovaně umístěny z boku motoru a zavazi řemenice alternátoru,napravnice,atd Bez speciálního klíče na olejové filtry není šance povolit filtr,s běžným klíčem na olejové filtry se tam nelze dostat protože zavazi všechno okolo!!! Přitom Opel Corsa C už před 20 roky měl u 1.2 filtr oleje umístěny shora motoru!
Dále pak komplikovaná výměna žárovek,kdy nelze vyndat světlomet bez demontáže nárazníku
Taková chuťovka v autorizovaném servisu Renault kdy rozvody motoru řemenem se mění po 120 tis km/ 6 let a stojí to celé 20 tisíc korun plus garanční prohlídka a je to za 26 tisíc korun 😃
6. 5. 2022 20:58
Re: PREMIUM jo...
Souhlas, mraky reklam a ještě Premium, ať si to redakce strčí :no:
6. 5. 2022 13:35
PREMIUM jo...
...tak s tím běžte někam