Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Omlazené Škody Scala a Kamiq přistiženy v provozu. Zatím s pečlivým maskováním

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Česká automobilka Škoda na letošní rok chystá několik novinek. Kromě nových generacích modelů Superb a Kodiaq představí modernizované verze Scaly a Kamiqu.

Oba facelifty Škoda ukáže dříve než nástupce Superbu a Kodiaqu, možná ještě v prvním pololetí roku. 

O modernizaci obou modelů zatím mnoho informací k dispozici nemáme, očekáváme ale spíše decentní kosmetické změny, nasazení výraznější osmiúhelníkové masky po vzoru Fabie nebo zařazení kol s aerodynamickými kryty do nabídky. Omlazení se jistě dotkne také interiérů.

Video se připravuje ...

Drobnou nápovědou, co facelifty přinesou, mohou být fotografie, které nám poslal čtenář Auto.cz. Tomu se povedlo na dálnici D10 u Mnichova Hradiště (tedy nedaleko Mladé Boleslavi) potkat a vyfotit právě modernizované vozy Scala a Kamiq při testování.

Auta však pokrývá kamufláž, schovávající přední a zadní partie. To naznačuje, že právě těchto oblastí se facelift dotkne nejvýrazněji. Našemu čtenáři se podařilo nejlépe zdokumentovat zádě obou vozů. Díky fotkám tak můžeme předpokládat, že se změní provedení zadních světel a možná i zadního nárazníku. Uvidíme.

Hatchback Scala automobilka Škoda představila v roce 2018 jako nástupce Rapidu, crossover Kamiq byl veřejnosti odhalen v únoru 2019.

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Doporučujeme

6. 4. 2023 14:23
Re: Kdyby to nemělo to maskování
Pokud by tomu tak skutečně bylo, nebyly by Kamiqů a Scal plné české silnice. :-)
6. 4. 2023 14:22
Re: Zbytečný modely
S absurdně malým kufrem Kamiqu samozřejmě plně souhlasím, ten je neomluvitelný, zvláště pak u značky, která si zakládá(la?) na maximální užitné hodnotě a praktičnosti. Vrcholnou motorizaci 1.5 TSI/110 kW ale považuju pro tak lehké auto za naprosto dostačující i pro náročnější řidiče. :-)
Avatar - Emel
6. 4. 2023 12:20
Re: Kdyby to nemělo to maskování...
Fiat hlavně rezignoval na jakékoli modely lepší než Tipo, tj. dejme tomu ekvivalent té Scaly.
Škodovka samozřejmě nešlape tak jako před pár lety a bude muset šetřit a čeká ji přechod na EV. Mezi tím ale ještě přijde nový Superb, nový Kodiaq... nová Octavia je tu pár let.
Co se konkrétně faceliftů týče - za mě je méně obvykle více a Škodovce se ty menší facelifty dařily dost dobře (O1, Fa1 a 2, Karoq). Naopak větší facelifty málokdy byly k lepšímu (O2, O3, Yeti).
6. 4. 2023 11:31
Re: Kdyby to nemělo to maskování...
fotky jsem redakci poslal ja, neni to zadna svetoborna informace, ale co dnes take je ? Staci jet po dalnici kolem MB a "F" prototypy tady potkate skoro pokazde...
Preju stastny navrat domu
6. 4. 2023 11:28
Re: Kdyby to nemělo to maskování...
Zdravim brblaly, na dalnici kolem MB potkavam testovaci auta skoro pokazde, tentokrat jsem fotky poridil ja a do redakce poslal. Uznavam, ze to neni zadna sokujici informace, ale co dnes taky je sokujici... Obzvlaste nekteri uz vsechno vedi a znaji. Pekny den a stastny navrat domu