Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda upřesňuje plány, nový Superb a Kodiaq představí v druhé polovině roku

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Rok 2023 bude pro mladoboleslavskou automobilku celkem náročný. Změn se dočká celá řada modelů.

Během nedávné konference automobilky Škoda se rozebíraly především ekonomické výsledky za uplynulý rok a plány na roky nadcházející. Kromě toho se však zástupci automobilky měli pochlubit také plány na tento rok, kdy proběhnou zajímavé změny v modelové nabídce.

Nejprve nás čeká modernizace crossoveru Kamiq a kompaktního hatchbacku Scala, která by se měla dotknout interiéru i exteriéru. Poté by zřejmě měla následovat premiéra elektrické vlajkové lodi, tedy SUV Enyaq v prémiové výbavě Laurin & Klement.

Video se připravuje ...

V druhé polovině roku se však budou dít ještě zajímavější věci. Škoda totiž představí nové generace modelů Superb a Kodiaq. Jak už delší dobu víme, nový Superb se bude vyrábět na Slovensku, společně s technicky spřízněným VW Passat. Nová generace Kodiaqu se pak poprvé představí také s plug-in hybridním pohonným ústrojím, které Superb nabízí již delší dobu.

V roce 2024 bude následovat premiéra modernizovaného bestselleru značky, tedy modelu Octavia. Podle našich informací by k premiéře mohlo dojít již začátkem roku. Společně s Octavií se navíc očekává i premiéra modernizace sesterského VW Golf. Ani tím však plány značky nekončí.

V dlouhodobém horizontu totiž automobilka připravuje ještě tři nové elektromobily. Na grafice automobilky by měl být pod plachtou ukryt model Elroq, tedy čistě elektrický crossover, který bude v nabídce pod modelem Enyaq. Jeho příchod na trh se očekává zhruba v roce 2025, bližší informace bychom se o něm ale mohli dozvědět podstatně dříve.

Kromě toho chystá Škoda také menší městský elektromobil, nástupce modelu Citigo-e iV, který bude technickým sourozencem produkční verze nedávno představeného konceptu VW ID.2all. Naopak na vrcholu mladoboleslavské nabídky bude elektrické sedmimístné SUV, jehož podobu měl naznačit koncept Vision 7S.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

21. 3. 2023 23:11
Re: Kodiaq, jaký svět neviděl
O jaký model jde? Kolegyně si Kodiaqy Style 4x4 objednávaly v září 2021 a myslím, že v nich jezdí od léta 2022..
20. 3. 2023 19:26
Kodiaq, jaký svět neviděl
A koupit to bude možné, anebo ne?!? Protože na současný Kodiaq čekáme již 17 měsíců, objednáno v říjnu 2021. Celá slavná Škoda půjde pěkně do háje, a to neříkám s žádným potěšením...