Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

One-off edice Fordu Bronco vzdává čest papeži Františkovi. Za kolik se vydražil na dobročinné aukci?

Diskuze (2)

Ne, tohle není nový papamobil. Tento speciální one-off kus Fordu Bronco byl  vydražen přes známý aukční dům Barret-Jackson. Výtěžek z prodeje bude využit pro Centrum Papeže Františka v Detroitu.

Upravené Bronco se nechalo inspirovat papamobilem Ford Bronco z roku 1980, který Ford vyrobil pro návštěvu tehdejšího papeže Jana Pavla II. v USA. Tehdejší Bronco pro papeže mělo schody v zadní části vozu, které umožnily papeži snadnější nástup do vozu. Jelikož se v moderním provedení Fordu Bronco Pope Francis Center First Edition nejedná o papamobil, schody jako jeho předchůdce mít nemusí.

Již na první pohled vidíme krásný retro design podpořený ocelovými koly. Barva, kterou na limitované edici vidíme, je Wimbledon White a na žádné jiné Bronco ji nyní nedostanete. Tato barva zároveň odkazuje na originální Bronco z roku 1996. Z originálního modelu se také modrý ovál nechal inspirovat předním kovovým nárazníkem a stříbrně lakovanou mřížkou chladiče, na které se vyjímá nápis Bronco. V exteriéru dále najdeme kontrastní červené polepy včetně loga vytvořeného pro tuto limitku.

I v interiéru nalezneme unikátní Wimbledon White s kontrastními prvky v červené (nápis Bronco, madla, výdechy klimatizace). Zbytek interiéru je poté vyveden v kombinaci se standardní černou.

Toto originální Bronco ještě nabízí - trubkové dveře, LED světelnou rampu na střeše, boční podsvícení, popruhový systém Molle a mnoho dalších vychytávek. Nový majitel tohoto ojedinělého exempláře ho na na výroční akci Barret-Jackson ve Scottsdale vydražil za 500.000 dolarů. Jak již bylo zmíněno, veškerý výtěžek z prodeje Fordu Bronco Pope Francis Center First Edition půjde do Centra Papeže Františka v Detroitu jako podpora bezdomovcům.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
1. 2. 2022 10:19
Bílá
v té bílé barvě to vypadá sakra dobře, to se povedlo :yes: :yes:
31. 1. 2022 18:55
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste> http://www.fordauto.sk/