Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Adam na českém trhu startuje na 249.900 Kč

David Bureš
Diskuze (4)
Miniautomobil z dílny Opelu sází hlavně na styl – zákazníkům nabídne více než 61.000 variací exteriéru a téměř 82.000 kombinací interiéru.

Čeští zákazníci si od 1. března mohou začít objednávat miniautomobil Opel Adam. Jeho základní cena činí 249.900 korun.

Vůz bude uveden na trh během slevové akce nazvané Opel 24 hodin, která startuje právě v poledne 1. března. Zákazníci budou moci v té době koupit vozy Opel s výraznými slevami a dalšími bonusy.

První cena Adama je tak nižší než v případě konkurenčního Fiatu 500, který s benzinovou dvanáctistovkou (51 kW) startuje na 259.900 Kč. Jiné stylově laděné miniauto, Renault Twingo, je ale levnější, jeho ceny začínají na 224.900 Kč za 1,2litrový benzinový čtyřválec s 55 kW.

Základní výbava Adama zahrnuje šest airbagů, ESP, posilovač řízení s režimem City minimalizujícím síly na ovládání vozu, elektrické ovládání oken a zpětných zrcátek, autorádio, dálkově ovládané centrální zamykání, asistent rozjezdu do kopce nebo patnáctipalcová kola.

Nabídka motorů bude zpočátku zahrnovat dva zážehové čtyřválce kombinované s pětistupňovým manuálem: dvanáctistovku o výkonu 51 a čtrnáctistovku ve dvou výkonových verzích s 64 a 74 kW.

Později budou nabízeny také nové přeplňované motory s přímým vstřikováním benzinu spolupracující se šestistupňovou manuální převodovkou.

Za příplatek bude dodáván systém IntelliLink, který umožní integrovat smartphone s operačním systémem Android nebo Apple iOS do infotainmentu vozu. Později bude k dispozici rovněž software pro hlasové ovládání Siri „Eyes Free“ z dílny Applu.

K dalším prvkům volitelné výbavy patří systém Park Assist, který samočinně zaparkuje vůz do mezery u chodníku nebo systém monitorování mrtvého úhlu. Chybět nemůže ani nosič jízdních kol FlexFix integrovaný do zadního nárazníku auta. V případě Adama unese FlexFix až dva bicykly.

Kompletní český ceník modelu Adam německá automobilka zveřejní až později, krátce před zahájením prodeje vozu.

David Bureš
Diskuze (4)
23. 2. 2013 16:03
Pořád přemýšlím,
co je na tomto autě stylové a pořád nic nevidím. Různé kombinace barev karoserie a potahů sedadel? Co je na tom stylového?
Taková 500 nebo Mini je úplně jiné kafe. Jediná trochu přínosná věc Adama je ten výsuvný držák na kola, který ale má víc Opelů. Za 250 tisíc je toho málo. K tomu velmi špatně využitý vnitřní prostor vzhledem k délce - auto má délku skoro jako Felicie a uvnitř je to krcálek bez kufru.
23. 2. 2013 15:39
Re: Krásné auto
Uvědomuješ si jak moc je to drahé? Tohle Opel do černých nedostane... F500 kraluje a nemyslím, že by pro Adama zbývalo dost prostoru na trhu.
Avatar - GM.rja
23. 2. 2013 07:35
Paráda
Je to skutečně překrásná stylovka. Nebýt na tom znak Opelu, tak řeknu - temperamentní Ital. Všechny v současné době prodávané oply mají něco do sebe ... :yes:
22. 2. 2013 19:50
Krásné auto
No jestli toto autíčko nedostane Opel do černých čísel, tak pak už nevím....