Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Adam se poprvé předvádí v akci (2x video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (54)
Automobilka Opel na první informace o novém modelu Adam a sérii jeho fotografií navazuje i dvojicí videí.

S novým modelem Adam vstupuje Opel do A-segmentu stylových městských automobilů. Novinka podle automobilky kombinuje výrazný energický design s téměř neomezenými možnostmi personalizace.

Při individualizaci svého vozu si budou zákazníci vybírat ze třech odlišných základních profilů: Jam je neortodoxní, módní a barevný, Glam je elegantní a sofistikovaný a Slam akcentuje sportovní nádech.

Adam je prvním modelem své značky, který dostal nejmodernější infotainment značky Opel, umožňující optimální využívání funkcí smartphonu přímo ve voze. Nový systém, který se v A-segmentu objevuje poprvé, umožňuje integrovat smartphony s operačním systémem Apple iOS i přístroje se systémem Android.

Při uvedení na trh bude třídveřový Adam dlouhý 3,7 m nabízen s trojicí zážehových motorů s výkony od 51 kW do 74 kW. Přední kola budou poháněna prostřednictvím pětistupňové manuální převodovky. Později nabídne Opel i novou generaci zážehových motorů s přímým vstřikováním paliva, přeplňováním turbodmychadlem a šestistupňovou manuální převodovkou.

Podvozek Opelu Adam má rozvor náprav 2311 mm a rozchod kol vpředu 1485 mm a vzadu 1478 mm. Přední nápravu tvoří spodní ramena se vzpěrami McPherson a vzadu jsou použita vlečená ramena propojená torzně poddajnou příčkou. Rozměry kol sahají od 16“ do 18“, vozy s disky rozměru 17“ nebo 18“ mají standardně sportovní podvozek se sníženou světlou výškou.

Výstavní premiéra Opelu Adam se odehraje na přelomu září a října na autosalonu v Paříži a u prodejců se tato novinka objeví začátkem roku 2013.

Video se připravuje ...

Video se připravuje ...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (54)
Avatar - Pekelná Micinka
13. 7. 2012 12:42
Re: Po prvotním úleku
:yes:
13. 7. 2012 02:21
Re: BÓBIKA
Počkej naživo. Podle mě to bude dobrý. Myslím, že fotky v tomto případě trochu klamou.
13. 7. 2012 02:20
Po prvotním úleku
se mi to auto začíná líbit. Nechci zatím vynášet soudy, ale mám pocit, že naživo to bude velmi povedené.
12. 7. 2012 23:24
Re: BÓBIKA
Na tu jsem dneska taky na webu narazil :-) Nostalgie...
Avatar - Pekelná Micinka
12. 7. 2012 22:51
Re: BÓBIKA
Mě se líbí. Ale úplně nejraději mám tu starou na Hamerite. Železo stárne, železo stárne... :-)