Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Astra sedan: Další do rodiny

Ladislav Čermák
Diskuze (180)
Výrobci uměle přiživovaná sedanománie přimněla Opel k dalšímu rozšíření nabídky pro střední a východní Evropu

Pro marketéry velkých automobilek je střední Evropa nejzápadnějším výběžkem tzv. chudého východu, a díky tomu se i na český trh dostávají modely, které za našimi západními hranicemi již nekoupíte. V poslední době se jedná zejména o sedany, vyráběné zpravidla na základě kompaktního či subkompaktního globálního modelu v některé z nízkonákladových krajin. Tak se zřejmě, po čtyřdveřovém Civicu, City, Thalii a Citroënu C-Triomphe sedan setkáme brzy i s kufrovou verzí Opelu Astra H.

Ta vznikne - s minimálními náklady - mírnou úpravou jihoamerického Chevroletu Vectra, což je lehce restylizovaná limuzína s mechanickými skupinami evropské Astry, ovšem s rozvorem 2703 mm, který odpovídá kombi. Sedan však bude ve srovnání s kombíkem o více než 10 cm delší a celkovou délkou 4620 milimetrů dosáhne proporcí sedanů střední třídy. Objem zavazadelníku dosáhne slušných 525 litrů a cenově bude sedan kopírovat verze kombi. V prodeji můžeme Opel Astra sedan očekávat začátkem příštího roku.

Ladislav Čermák
Diskuze (180)
27. 5. 2006 17:37
Re: OT: Velky ulovek od FIATU!!!!!!!!
Ty snad nespíš :-) ;-) Jinak... velmi aktuální :yes:
26. 5. 2006 20:56
Re: NEMUSÍŠ MÍT PARKINSONA...
:-) Přijede novej Allroad... a bude dokonalej. Příští rok XC50... to se nedá zastavit.
26. 5. 2006 19:42
Re: NEMUSÍŠ MÍT PARKINSONA...
Za Parkinsona :-) - :yes: Souhlas, že sedan je pratáta krás... jenže právě hatchback je zas produkt praktickýho kámoše do týhle doby... Vlastně ten hatch nastavil sedanu ztcadlo s úsměškem - zbytečné... v tom je aktuální problém sedanů. Hatch je "jako doma" v malých vozech i v nižší střední. Renault se sice pokusil udělat hatch jako luxusní káru :-) , ale tohle mu zrovna jaksi nevyšlo... vyjít nemohlo... protože od třídy střední a vejš nastává pole sedanů. Takže byť bych Astru nezatracoval, naopak, působí velmi jistě... pokud mám diskutovat o sedanu... začínám až od střední třídy. Už jsem tu psal, že s nástupem kovbojů na silnice v poslední době, nastane postupně soumrak sedanů... Jo, jejich nepraktičnost je víc a víc na obtíž. Takže trendy? Lehká SUV - VOLVO XC70 :yes: AUDI Allroad, OCTAVIA II CROSS, pak klasická SUV VOLVO XC90... a pak rána ran do vazu sedanům... CLS... tedy to 4 dveřové kupé. Jo, tohle MB vyhmát dokonale. Osobně považuji za dokonalost mezi sedany nové VOLVO S80. Včetně ceny :yes: