Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa: Designový facelift ještě letos

Diskuze (28)
V prosinci se podle neoficiálních zdrojů na autosalonu v Boloni představí facelift Opelu Corsa.

Opel Corsa aktuální, čtvrté generace je na trhu od roku 2006. Čtyři roky na trhu i skutečnost, že konstrukčně spřízněný Fiat Grande Punto (nyní již Punto Evo) prošel faceliftem na jaře, poukazují na to, že opravdu přichází vhodná doba na facelift Corsy.

Současná Corsa předznamenala aktuální designový trend Opelu, který se naplno rozvinul na Insignii. Nepřekvapí proto, že neoficiální obrázky ukazují jen mírně pozměněnou podobu auta. Konkrétně dojde k retuším masky chladiče, kde se objeví druhá chromovaná lišta, a Corsa dostane výraznější grafiku světel. Přední nárazník ponese širší středový otvor a nové mlhovky dostanou vertikálně orientované rámečky.

Po technické stránce se žádné změny neočekávají. Letos v lednu došlo k modernizaci všech nabízených motorů, které nyní bez výjimky splňují emisní normu Euro 5. Opel tedy nemá důvod po roce provádět další změny.

Facelift by se měl představit na autosalonu v Boloni, který se koná od 4. do 12. prosince. První oficiální informace by měly být zveřejněny příští týden.

Diskuze (28)
18. 11. 2010 21:37
Re: Corsa Facelift
Ale podobný tvar otvoru v nárazníku najdeš třeba u většiny aut z koncernu PSA., atd. Mazda se designově hledá- rozevláté tvary, linie, které na sebe nenavazují a jakoby vedou odnikud nikam. V případě 2ky dokonce i nevyvážené proporce. Docela koukatelná Mazda byla 6ka před FL.
Při zveřejnění prvních snímků nové Astry J byly také podobné ohlasy, že je příliš podobná Mazdě 3, přitom realita je jiná.

PS: Hlavní designové markanty Opelu jsou od dob uvedení Insignie tvar ostří a křídla. ;-)
Avatar - Blue Sun
18. 11. 2010 11:04
Re: hm čo vam to pripomína?
Aha, už chápu, dovolil jsem si sáhnout na modlu >:D Tak to jo, to pak beru.
18. 11. 2010 09:45
Re: hm čo vam to pripomína?
aha to je ako drsne? >:-[]
17. 11. 2010 19:11
Corsa Facelift
Nevím, proč sem někteří diskutéři pořád tahají Mazdu, v tom faceliftu jsou přece jasné designové markanty charakteristické pro nové modely Opelu.
Přední část hodně čerpá ze studie GTC Paris, tvary kolem mlhovek zase odkazují na novou Merivu.

[odkaz]

[odkaz]

Více obrázků včetně verze OPC je tady:
[odkaz]
Avatar - Blue Sun
17. 11. 2010 15:48
Re: Nelíbí se mi to....
Vajíčko je aerodynamicky celkem dobrý tvar.