Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa E: Co přinese nová generace?

Michal Fokt
Diskuze (13)
Pátá generace Opelu Corsa se představí už letos na podzim na autosalonu v Paříži. Bude po osmi letech opravdu nová? Pojďme si shrnout dostupné informace a spekulace.

Není žádným tajemstvím, že Opel Corsa D, jenž se prodává od roku 2007, už má nejlepší roky za sebou a trošku nám přesluhuje. Náhrada je ale už za dveřmi, nástupce se objeví na podzim na pařížském autosalonu a patrně zkraje roku 2015 se rozjede prodej.

I přes tříleté zpoždění však Corsa E nebude zase tak úplně nová, jak si u General Motors původně slibovali. Vůz nedostane novou platformu pro malá auta Gamma II, ale bude prý vycházet z upravené dosavadní a vůz se bude vyrábět ve stávajících továrnách v Německu a Španělsku. I tak by ale měla být Corsa E výrazně lepší, než ta dosavadní.

Pokud vám tvary zamaskovaného auta na pseudošpionážních fotografiích od automobilky povědomé, pak to byl dojem správný. Opel kvůli zvýšeným nárokům na bezpečnost při čelním nárazu sice přepracoval část karoserie od A sloupků vpřed, ale zbytek bude víceméně vycházet z aktuálního modelu, byť pochopitelně panely karoserie očekávejte komplet nové.

I pokud Opel vylepší "packaging", prostorové nároky v kabině by měly zůstat stejné nebo se jen minimálně zlepší. Na úplně nové úrovni by ovšem měl být interiér, jenž má, co se kvality materiálů týče, atakovat přední příčky v segmentu, přičemž styling palubní desky se chystá ve stylu trošku dospělejšího Adamu.

Dramatické změny nás mají čekat, co se kvality řízení, jízdních vlastností i komfortu jízdy a odhlučnění týče. Šasi bude tužší a s novou geometrií, omezující nedotáčivost, řízení přesnější, ostřejší a s větší zpětnou vazbou. Pro větší nadšence do ježdění se bude nabízet i sportovní podvozek, jenž poskytne větší požitek z jízdy při pouze mírném zhoršení komfortu. Jaké motory a kombinace s převodovkami Opel pro novou Corsu použije, ale prozatím velkou neznámou.

Co se "papírových" předpokladů týče, asi jsme očekávali více, což ovšem rozhodně nemusí znamenat, že se nová Corsa nebude moci měřit s těmi nejlepšími ve třídě. To ovšem zjistíme až "naživo".

Michal Fokt
Diskuze (13)
10. 7. 2014 04:24
Re: Opelo nič nové nepripravil
fiat u Eva a tím u poslední generace ten podvozek přepracoval
6. 6. 2014 09:11
Re: Viete prečo ...
teď si mi to teda natřel, budu brečet aspoň tejden :-(
Avatar - Auto CZ
5. 6. 2014 22:13
Re: Viete prečo ...
delvan reaguje na všetko, to je príznačné pre amatéra, ktorý jazdí na felde s tuningovými puklicami z tesca. ty si vôbec nepochopil, čo som napísal. preto sa s tebou ani nebudem o ničom baviť, žiješ v inej planetárnej sústave. Tvoje IQ dosahuje úroveň 10 stupňového ležiaka, a kedže je už aj pomerne teplo, tak ti to aj kvalitne j... na mozek. :-) Ty Q10 :-!
5. 6. 2014 20:05
Re: Viete prečo ...
kdybys nebyl tak vylízanej tak bys věděl že multipla nemá s oplem společnýho vůbec nic, ale to těžko vysvětlovat někomu s IQ 40, se divím že nesvéprávnejm na slovensku prodávaj auta
5. 6. 2014 20:03
Re: Opelo nič nové nepripravil
vem si prášek >:D