Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Mokka: Malé SUV oficiálně

Aleš Jungmann
Diskuze (52)
Model Mokka, postavený na platformě Corsy, se poprvé ukázal na oficiálních fotografiích.

Nový model Opelu byl představen prvními třemi oficiálními fotografiemi a tiskovou zprávou. Výstavní premiéra je sice naplánována až na letošní Ženevu, na autosalonu v Detroitu bylo ale nyní představeno severoamerické dvojče Mokky, Buick Encore. Opel proto nezůstal mlčet a uvolnil první oficiální informace, možná i v reakci na představení konkurence od Fordu, modelu EcoSport.

V nabídce se, alespoň z počátku, objeví trojice pohonných jednotek. V nabídce zážehových figuruje (možná trochu překvapivě) atmosférická šestnáctistovka o výkonu 85 kW doplněná agregátem 1,4 Turbo (103 kW). Benzinové motory, které mimo jiné najdeme pod kapotou Astry, doplňuje vznětový čtyřválec 1,7 CDTI ECOTEC o výkonu 96 kW pro změnu převzatý z Corsy či Merivy. V Turíně nově vyvíjený agregát 1,6 CDTI se v nabídce zřejmě objeví později.

Všechny nabízené agregáty disponují systémem Start/Stop, sílu na přední (k mání bude i systém pohonu všech kol připojující zadní nápravu) kola přenáší u přeplňovaných motorizací šestistupňová manuální či automatická převodovka, slabší benzin si musí vystačit s pětistupňovým manuálem.

Vůz dlouhý 428 centimetrů nabídne zavazadlový prostor až 1.372 litrů, rozchod kol (na fotografiích jsou obuty ráfky o velikosti 18 palců) má hodnotu 1.540 mm. V nabídce bude zadní kamera, inteligentní systém převážení kol Flex-Fix, systém světlometů Advanced Adaptive Forward Lighting (AFL+) s asistentem dálkových světel (HBA). Díky přední kameře je pak možno připlatit si za systém varování při opuštění pruhu (LDW), varování před nárazem (FCA) či systém rozpoznávání značek.

Opel Mokka by se u dealerů měl objevit někdy na konci tohoto roku.

Aleš Jungmann
Diskuze (52)
11. 1. 2012 15:50
Re: pěkný
Souhlas, vypadá to povedeně....mně se nelíbí Nissan Juke, je moc přeplácanej, ale velikostí a psazem ano, tohle proporčně vypadá dobře a podle těch fotek je to i dost hezký.....
11. 1. 2012 15:48
Re: to si radsej pockam na novu SX4
Naštěstí jenom anonymně na diskuzích na netu, jinak jsou jako beránci... :-)
11. 1. 2012 15:46
Re: Normální Corsa
To jsou zásadně ty auta, co nám Marchionne každý rok slibuje a které nikdo nikdy neuvidí....na blbej dotaz blbě jízlivá odpověď, nic lepšího si nezasloužíš.
11. 1. 2012 14:57
Re: Normální Corsa
To nařízení ohledně ESP se týká nově uvedených modelů aut po tom datu, ne všech nových vozů, to přijde později.
Avatar - Nerez
11. 1. 2012 14:56
Re: ASX
Jo ono je to až takhle rozdělený? >:D
Já měl furt zato, že jsou malá SUV, velká SUV a pak Ofroady :-O