Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Mokka na nových fotografiích, dostane kompletní bezpečnostní výbavu

Diskuze (14)
Poslední modely Opelu nešetří pokročilými asistenčními systémy. Malé SUV Mokka bude v tomto trendu pokračovat.

I malé SUV může nabídnout rozsáhlý seznam bezpečnostní výbavy. Důkaz se rozhodl přinést Opel se svým modelem Mokka, který se začne prodávat v závěru roku. Ještě před uvedením na trh se představují jeho asistenční systémy.

Nikoho asi nepřekvapí přítomnost stabilizačního systému a asistentů pro rozjezd do kopce (HSA) a sjíždění svahů (HDC). K tomu se ale za příplatek přidá i kamera Opel Eye, která má v nejnovější generaci celou řadu funkcí.

Její první funkcí je rozpoznávání dopravních značek, od letoška v modernizované verzi (TSR II). Mokka ale nebude ochuzena ani o významnější asistenty – varování před opuštěním jízdního pruhu (LDW) a upozornění na hrozící čelní srážku (FCA). Všechny systémy samozřejmě půjde vypnout, u FCA také vybrat ze tří stupňů citlivosti.

Osvětlení vozovky zajistí adaptivní světlomety AFL+, které kombinují bi-xenonové světlomety s LED denním svícením, asistentem dálkových světel, natáčením světelného paprsku a odbočovacím světlem.

Mokka nabídne pohon předních nebo všech kol a trojici motorů: 1,6/85 kW, 1,4 Turbo/103 kW a dieselový 1,7 CDTI/96 kW.

Diskuze (14)
19. 9. 2012 18:33
Re: Uf...
Pravda. Opel Mouka zklamal. Extrémní výška pontonu karoserie (maskovaná černou spodní částí), malá okna, mizerná světlost - přední nárazník snad níž než u klasických aut. Jízdní vlastnosti předpokládám nic moc díky vysokému těžišti, spotřeba zbytečně vysoká díky špatné aerodynamice. Ale pár detailů vypadá cool a řidič sedí vysoko, takže to bude mít úspěch.
19. 9. 2012 08:22
Re: Další mrdka pro holky.
A které je to správné auto jako fakt pro chlapy?
19. 9. 2012 04:27
Další mrdka pro holky.
Ještě k tomu za 500.
18. 9. 2012 19:31
Uf...
Inak nechutný zemiak na kolesách... Je fakt strašné, aké príšery sa postupne dostávajú na cesty. Krása a dobrý vkus sú v automobilovom svete už takmer cudzincami...
18. 9. 2012 17:19
Re: Zaujímavé
Ty se jdi léčit chlapče, si opravdu nemocný. Za každou cenu nacpat k jakémukoli článku něco o ceedu, to už je na pováženou.