Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel připravuje odhalení elektrifikovaného tajemství

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Opel na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem představí mimo jiné novou generaci modelu Corsa, modernizovanou řadu Astra a také automobil, který prozatím důkladně ukrývá i na jeho první fotografii.

Opel má pro letošní autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem připravenu řadu novinek i od již zmiňovaných modelů Corsa a Astra přes crossover Grandland X Hybrid4 až po velké MPV Zafira Life.

Vedle těchto modelů pak automobilka s bleskem ve znaku plánuje odhalení novinky, o níž prozatím uvádí, jen to, že je elektrifikovaná a musí se ještě skrývat. Tvar vozu pod černou plachtou sice napovídá, že příznivci sportovních roadsterů a kupé se nejspíš nemají nač těšit, ale i tak se může jednat o zajímavou premiéru.

Barevné pneumatiky, které jsou to jediné, co je v současnosti z vozu vidět, totiž naznačují, že tato novinka může být konceptem elektromobilu či hybridu, jedoucího ve stopách studie malého sportovního kupé GT Concept z roku 2016 a především loňského konceptu SUV GT X Experimental.

Na první z této dvojice naváže tajemná novinka značky Opel nejspíš jen designem, ale v případě druhého zmíněného konceptu se může jednat o evoluci, která jeho vzhled i techniku posune směrem k sériovému modelu. Připomenout lze, že Opel GT X Experimental byl elektromobilem s lithium-iontovým akumulátorem s kapacitou 50 kWh a indukčním nabíjením.

V současnosti lze ovšem o zařazení, vzhledu a pohonu tajemné novinky značky Opel pouze spekulovat. Zcela jasno však máme mít nejpozději 10. září letošního roku, kdy se uskuteční tisková konference automobilky k novinkám vystaveným na frankfurtském autosalonu.  

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Glaukos
22. 8. 2019 16:02
Žádné tajemství
Prostě elektrická Corsa pro rally
https://www.autowp.ru/…pictures/jaj3qh/