Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Signum bude představen za týden v Ženevě

Miloslav Fišer
Diskuze (12)
U příležitosti ženevského autosalonu bude představen nový Opel Signum. Na trhu se tento vůz objeví letos v květnu a bude jej možné pořídit v cenách od 23.000 Euro.

U příležitosti ženevského autosalonu bude představen nový Opel Signum. Na trhu se tento vůz objeví letos v květnu a bude jej možné pořídit v cenách od 23.000 Euro.

Opel Signum se vyznačuje dynamickým tvarem karoserie, flexibilním uspořádáním interiéru, vysokým cestovním komfortem a bezpečnostním standardem, elektronickými systémy podvozku a výkonnými motory. Přední část až po B-sloupky je u tohoto vozu totožná s již dobře známou Vectrou poslední generace. Zadní část je pak zcela přepracována, kdy byla protažena střecha, upraven tvar zadních bočních dveří a stupňovitá zadní část byla nahrazena splývající s pátými dveřmi a rozměrnými koncovými světly. Tvar karoserie vozu tak řadí Opel Signum mezi hatchbacky - byť je poněkud přerostlý.

Zvláštní pozornost při vývoji Opelu Signum byla věnována vnitřnímu prostoru pro cestující a to zejména na zadních sedadlech. Vůz celkové délky 4636 mm je tak o 40 mm delší než Vectra, ale díky prodlouženému rozvoru podvozku o 130 mm nabízí více místa pro cestující vzadu a to právě o již zmíněných 130 mm. Ve výbavě vozu nalezneme elektronickou klimatizaci, čelní, boční a okenní (pro přední i zadní řadu sedadel) airbagy a další prvky výbav, které jsou obvyklé u této třídy vozidel.

Pro Opel Signum jsou určeny čtyři benzínové a tři naftové motory a to od výkonu 74 kW (100 k) až po 155 kW (211 k). Nejzajímavějším motorem pod kapotou a současnou motorářskou novinkou Opelu je šestiválcový turbodiesel o zdvihovém objemu 3.0 litru se systémem vysokotlakého vstřikování paliva common rail. Tento motor disponuje výkonem 130 kW (177 k) a největším točivým momentem 370 Nm. Další motorářskou novinkou je hliníkový turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec o zdvihovém objemu 2.0 litru. Výkon tohoto motoru je 129 kW (175 k) a největší točivý moment 265 Nm. Benzinový motor s označením 2.2 ECOTEC je pohonná jednotka s přímým vstřikováním benzinu do válců, což je u Opelu také novinka. K dispozici jsou podle použitého motoru pěti- a šestistupňové manuálně řaditelné a pětistupňové automatické převodovky. Součástí podvozku je systém ESP poslední generace.

Miloslav Fišer
Diskuze (12)