Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Zafira Tourer s 2,0 CDTI BiTurbo (143 kW) v Česku za 641.000 Kč

Aleš Jungmann
Diskuze (50)
Sedmimístné kompaktní MPV dokáže s novým dieselem zrychlit na 100 km/h za méně než devět sekund.

Zařazením nového, dvěma turbodmychadly přeplňovaného agregátu získává Zafira oproti konkurentům marketingovou výhodu: může se nazývat „nejrychlejší“.

Nejde však o celý segment MPV (v něm najdeme ještě mnohem rychlejší auta), nýbrž o jeho část. Opel ve své tiskové zprávě zmiňuje, že Zafira Tourer s motorem 2,0 CDTI BiTurbo je nejrychlejší dieselové sedmimístné kompaktní MPV. No, to už sice nezní tak bombasticky, ale co je doma, to se počítá.

Zafira Tourer s tímto čtyřválcem zvládá zrychlení z klidu na 100 km/h za hodně solidních 8,9 sekundy, přičemž kombinovaná spotřeba stále zůstává na velmi přijatelných 5,6 l nafty na 100 kilometrů. Díky nadprůměrnému výkonu (143 kW) i točivému momentu 400 N.m dokáže Zafira Tourer, navzdory velkému aerodynamickému odporu, uhánět po německých dálnicích rychlostí 218 km/h. Pro srovnání, Octavia RS TDI (125 kW) má udávanou nejvyšší rychlost jenom o 5 km/h vyšší.

Model Zafira Tourer 2.0 CDTI BiTurbo se na českém trhu objeví začátkem letošního dubna, ceny budou začínat na částce 641.900 Kč.

Aleš Jungmann
Diskuze (50)
30. 1. 2013 22:48
Ja mam novu Zafiru Tourer
Na rozdiel od teoretikov ktori tu vypisuju nazory, ktore poculi od znamych alebo niekde citali ja toto auto mam. Mame najazdenych 13tis. km a zatial sme velmi spokojni. Mame 2.0 CDTI 165k automat cosmo + aktivny tempomat, bixenon a kopec dalsej vybavy. Auto je tazke to je pravda avsak nechapem preco by mi to malo nejako zvlast vadit ... Dlshodobu spotrebu mame 6,6 litra (palubny pocitat nenulovany od zaciatku). Na automat a tak tazke auto je to uplne v pohode. Mam dobry pocit z masivity auta. Uvazovali sme aj nad Touranom - vadil nam krabicoidny dodavkovy dizajn, ostarozny interier bez napadu a cena vs vybava co ponukal. S Max v takej vybave (aktivny tempomat ani neponukal ...) ako mam a automatom by bol cez 40 tis EUR = naozaj prehnane. Toyota Verso - to bolo fajn auto ale emocia nula bodov. Jednocho ta nova Zafira nas chytila aj za srdce a hlavne ju nestretnem na kazdom rohu. Pekny vecer.
30. 1. 2013 16:44
Tady všichni hýkají,
jaký je to povedený design. Hezký to možná je, ale co ten světlomet místo nárazníku. To to bude stát jenom na výstavě nebo to taky vyjede do ulic? Ten světlomet odhaduju na 15 - 20 litrů a "kauflanďáka" chytnete raz dva.
Avatar - Ondore
30. 1. 2013 15:57
Re: Porovnávačka
S tým dávaním "rovná sa" medzi vysokú cenu a kvalitu by som bol opatrný ;-)

Mňa skôr udivuje, ako sa mohlo európskym výrobcom dariť držať ceny áut tak vysoko. Porovnaj si, koľko stoja autá v Amerike a v Japonsku, prípadne koľko stoja európske autá predávané na US trhu. Desiatky percent lacnejšie a to je v tom prosím pekne aj doprava cez Atlantik a clo. :-)
30. 1. 2013 15:55
Re: Opel keca, S-max je rychlejsi
zapoměl jsem na grand scenic mezi kompaktními a espace mezi velkými...
Avatar - guze
30. 1. 2013 13:39
Re: Porovnávačka
Mně přijde cena 641 tisíc za toto auto, s tímto motorem v druhé nejnižší výbavě adekvátní, ani moc, ani málo....