Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opravdový exot na prodej. K mání je Sbarro Alcador GTB. Víte, co je zač?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Jestli vás zajímají netradičně vypadající, vzácná a výkonná auta, pak by se vám mohl líbit tento kousek, který je aktuálně na prodej v Německu. Jde o Sbarro Alcador GTB.

Švýcarskou společnost Sbarro založil v roce 1971 designér a konstruktér italského původu Francesco Zefferino Sbarro, který sice začínal jako mechanik, ale díky své fantazii se dostal až k navrhování vlastních vozů.

Tím prvním byl v 60. letech prototyp elegantního kupé Filipinetti, který využíval techniku Volkswagenu Karman-Ghia. Jeho vlastní firma se nejprve věnovala především výrobě replik ikonických a vzácných automobilů, postupně však Sbarro přicházel s původními nápady. A ty často stojí za to.

Však se podívejte právě na Alcador GTB a jeho neobvyklé tvary, zejména pak na zvláštní a velice nízkou střechu. Při pohledu na kompletně novou, zakulacenou karoserii s výklopnými dveřmi byste možná ani neřekli, že vůz vychází z Ferrari 360. Ale je to tak.

Podle dostupných informací společnost Sbarro postavila celkem tři exempláře, ten, který je aktuálně k mání, vznikl v roce 2001 pro jistou německou rodinu.

O pohon se stará vidlicový osmiválec o objemu 3,6 litru, který poskytuje maximální výkon 294 kW při 8500 otáčkách za minutu a nejvyšší točivý moment 375 Nm při 4750 min-1.

Příbuznost s Ferrari 360 je pak poznat také v interiéru, zejména podle přístrojového panelu a středového tunelu.

Podle prodejce auto dosud najezdilo asi 47 tisíc kilometrů a k mání je za 395.000 eur, což je v přepočtu asi 9,7 milionu korun. Standardní Ferrari 360 přitom můžete koupit už i za 100 tisíc eur, tedy zhruba 2,5 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme