Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pamatujete na rodinu, která staví repliku Lamborghini? Automobilka jí přivezla skutečný Aventador

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Automobilka Lamborghini hezkým způsobem překvapila rodinu, která si v garáži staví repliku Aventadoru.

Možná si na ten příběh pamatujete, psali jsme o něm ostatně v říjnu, kdy se podomácku vyrobená kopie poprvé rozjela. Ve zkratce: jistý Sterling Backus se před pár lety rozhodl, že se svým synem postaví kopii Lamborghini Aventador. A že ji následně daruje právě svému potomkovi. Při stavbě přitom využil hlavně díly vytvořené 3D tiskem. O pohon se stará osmiválec z Corvetty.

Úsilí otce a syna pochopitelně neušlo pozornosti automobilky Lamborghini, jejíž supersport se rodina snaží napodobit. Naštěstí však firma ke stavbě repliky přistoupila sympaticky a sportovně. Místo toho, aby Sterlinga Backuse hnala před soud kvůli plagiátorství, rozhodla se ocenit důvod vzniku projektu a nadšení a fanouškovství rodiny.

Takže i když Lamborghini vzkazuje, že rozhodně nepodporuje jakýkoli náznak stavby replik vozů s býkem ve znaku, půjčilo Backusovým krátce před Vánoci na dva týdny skutečný Aventador S. A natočilo o tom také video, v němž popisuje detaily celé akce. Svůj vlog pak natočil také samotný Sterling Backus.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - xxc
26. 12. 2019 13:51
Re: zazitok
Alebo reklama to musela byť :-)
Avatar - 3_diamanty
25. 12. 2019 19:26
zazitok
tak to musel byt nezabudnutelny zazitok pre oboch.... jak pre otca tak pre chlapca :yes:
25. 12. 2019 16:08
Aventador
Mně stačil jeden den a tímto autem. Upravené od Caprista se zdálo toto Lambo jako neuvěřitelný zabiják. Ve videu to není, ale přijeli kvůli němu i policajti (nadměrný hluk, obtěžující okolí - prázdné a pusté okolí).