Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Panamera Sport Turismo: Kombík od Porsche už za půl roku?

Michal Fokt
Diskuze (6)
Porsche už vznik kombi verze panamery před časem potvrdilo. Teď to ovšem vypadá, že je blíž, než jsme si asi všichni mysleli

Už to jsou čtyři roky, co Porsche představilo studii Panamera Sport Turismo, což bylo kombi nebo přesněji řečeno shooting brake varianta fastbacku Panamera, ale poté následovalo několik let nejistoty, jak vážně to ve Stuttgartu vlastně mysleli. Až letos na jaře bylo oficiálně potvrzeno, že Panamera Sport Turismo na bázi aktuálního modelu skutečně vznikne, stále však bez upřesnění bližšího časového plánu.

Ono dohromady není kam spěchat, nová panamera byla odtajněna ani ne před dvěma měsíci a kombi nás na sebe klidně může nechat čekat další rok a půl nebo dva. Nejnovější informace, k nimž se dostal Bloomberg, však naznačují, že odstup „kombíku“ od liftbacku bude o dost menší, než se očekávalo. Zatímco klasická panamera bude mít výstavní premiéru za dva týdny v Paříži a prodej se rozeběhne ještě před koncem roku, Panamera Sport Turismo by měla debutovat jen o půl roku později na ženevském autosalonu 2017.

Auto by mohlo být designově ještě zdařilejší, než výchozí liftback a bonusem navíc bude o něco větší a především praktičtější a variabilnější zavazadlový prostor. Po technické stránce bude však pochopitelně identické a německá značka jej má v plánu prodávat i na trzích, které do kombíků nejsou zrovna dvakrát zbláznění, USA a Japonsko nevyjímaje.

Michal Fokt
Diskuze (6)
Avatar - white label
16. 9. 2016 11:03
Re: Sport turismo
Z profilu je to designově takový nižší a delší Macan.
A příští Cayenne má (podobně) vypadat jako zvětšený Macan.
Avatar - Jaros71
16. 9. 2016 10:38
Re: Sport turismo
A vypadá fakt dobře... :yes:
15. 9. 2016 22:06
Re: Není
Pajun utichnul. Bůhví, jestli bude...
15. 9. 2016 19:36
Re: Není
Ne, tohle je obrázek asi čtyři roky starého konceptu Panamera Sport Turismo, který stál na základech předchozí generace Panamery s hybridním pohonem. A byl pojízdný (někteří novináři se v něm i svezli).
Avatar - Dinar
15. 9. 2016 14:27
Není
tohle obrázek o číslo menšího auta, z doby kdy se spekulovalo o tom, že porsche postaví něco pod panamerou proti pětce, éčku?