Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž živě: Toyota Auris space

redakce AUTO.CZ
Diskuze (28)
Nedávné spekulace o tom, že se Toyota chystá opustit tradiční název Corolla, zřejmě nebyly pouhými výmysly.

Toyota v Paříži představila koncept Auris space, z něhož by se měl vyklubat nástupce Corolly ve stále nabitějším segmentu C. Kromě tradičních rivalů v podobě Golfu nebo Focusu se Toyota musí vyrovnávat s dalšími konkurenty v podobě mimořádně povedeného Civicu nebo připravovaného nástupu Hyundai/Kia.

Toyota Auris je 4226 mm dlouhá, 1762 mm široká a 1530 mm vysoká. Auris byl navržen takzvaně „zevnitř ven“, takže díky vysoké karoserii nabízí velmi prostorný a komfortní interiér, v němž byl kladen značný důraz na vysokou kvalitu. Vysoko umístěná středová konzole oplývá dobrou ergonomií a snadno dostupnou řadicí pákou. K dobrému prosvětlení interiéru přispívá panoramatická střecha.

Exteriér konceptu Auris se vyznačuje vysokou linií oken, krátkými převisy a vyváženými proporcemi. Poměrně široká a strmá příď naznačuje dynamické ambice, stejně jako koncovky výfuků, integrované do zadního nárazníku (podobně jako u Civicu) a 19-palcová kola.

Toyota pravděpodobně po desetiletích opustí tradiční název Corolla a přijde s Aurisem, který zahájí novou éru. Zlatá barva konceptu Auris nebyla zvolena náhodně, protože Aurum značí latinský výraz pro zlato.

Sledujte AUTO.CZ, informace z mezinárodního autosalonu v Paříži budeme průběžně aktualizovat.


Paříž v našem videomagazínu Roadlook TV

Po návratu týmu AUTO.CZ z Paříže zveřejníme i další díl našeho videomagazínu Roadlook TV věnovaný škodováckým novinkám a poté i pořad s nejzajímavějšími pařížskými novinkami.

Speciální pařížská příloha AUTO.CZ

Popis všech novinek u většiny značek s cca. 2.000 (!) fotografiemi zastřeší tradiční speciální příloha serveru AUTO.CZ. Pro představu si prohlédněte přílohu letošního ženevského autosalonu.

Blog Libora Zezulky

Dění ze zákulisí pařížského autosalonu a našeho týmu popisuje Libor Zezulka na svém blogu (libor.blog.auto.cz)

redakce AUTO.CZ
Diskuze (28)
Avatar - honzaHK
29. 9. 2006 11:57
Re: Nová doba Toyoty
souhlas :yes: vypadá úchvatně, už jsem myslel, že se přední a zadní nárazník nedaj pořádně stylizovat...a ejhle, oni to dokázali, tak dynamickej vehikl čekal málokdo, včetně mne