Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peking 2006: Chrysler 300C debutuje v Číně

Roman Daněk
Diskuze (0)
Chrysler na pekingském autosalonu představil tamnímu trhu jeden ze svých pilířů, model 300C ve verzi sedan.

Krátce po vstupu koncernu Chrysler na čínský trh se objevuje na autosalonu v Pekingu jeden z jeho současných modelů, sedan 300C. Americký výrobce automobilů začne oficiálně dovážet 300C do Číny, protože se po těchto vozech zvedla nečekaně velká poptávka.

Chrysler 300C s drsným dramatickým exteriérem by mohl naznačit trend, kterým by se mohli čínští designéři a výrobci inspirovat do budoucna. Luxusní interiér s multifunkčním audio-video systémem, včetně DVD přehrávače, barevným LCD s úhlopříčkou 14,7 cm a satelitní navigace uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky tamního trhu. Ve základní výbavě nebude chybět ABS, kontrola trakce a stabilizační systém ESP.

Základní nabídku bude tvořit benzínový šestiválec o objemu 2,7 l a čtyřrychlostní automatická převodovka. Další model bude osazen zážehovým vidlicovým šestiválcem o objemu 3,5 a pětirychlostním automatem Auto Stick. Top model bude tradičně pohánět agregát 5,7 V8 HEMI s výkonem 250 kW (340 k). Maximální točivý moment dosahuje 525 Nm. S těmito parametry a pětistupňovým automatem zrychlí vůz z nuly na stovku za 6,4 s a nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h.

Roman Daněk
Diskuze (0)