Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Perodua MYVI: nový přírůstek do rodiny mini vozů

Libor Zezulka
Diskuze (2)
Ve švech praskající segment minivozů se dočká v Británii dalšího přírůstku. Říká si Perodua MYVI a je klonem Daihatsu Sirion.

V segmentu minivozů je pořádně těsno a bude hůř. Zvláště ve velké Británii, kde se například prodávají auta značky Proton, která jinde v Evropě nejsou k dostání, se o místo na slunci perou v třídě městských vozítek desítky značek, z nichž některé stěží přežívají. Tato situace ovšem neodradila malajskou automobilku Perodua od uvedení nového mini vozu MYVI, jinak také klonu Daihatsu Sirion, na britský trh.

Perodua v Británii nějaký čas působí, ale zatím bez většího úspěchu. Nový model by to měl změnit. MYVI se bude prodávat ve dvou úrovních výbavy s pětistupňovou manuální a čtyřstupňovou automatickou převodovkou spojenou se zážehovým čtyřválcem o objemu 1.3 litru, výkonu 64 kW a točivém momentu 116 Nm. Pětimístný, 3,7 metru dlouhý a 1,66 m široký vůz dostal v Británii solidní výbavu.

Za 8500 liber dostanou zákazníci klimatizaci, ABS s EBD, elektricky ovládaná zrcátka, elektricky ovládaná okna, autorádio s CD přehrávačem, airbag řidiče a spolujezdce, posilovač řízení a dokonce alarm.

Libor Zezulka
Diskuze (2)