Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pět nových autobusů Scania Irizar i6s pro linku Arriva Express

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Nové luxusní autobusy Scania Irizar i6s zamířily na trasu Praha – Teplice ve službách dceřiné společnosti Arriva City.

 

Scania Irizar i6s je komfortní autobus jehož primárním určením jsou dálkové linky a společnost Arriva City zvolila jeho nejdelší 15metrovou verzi. Autobus je poháněn třináctilitrovým motorem Scania o výkonu 331 kW (450 k) s automatizovanou převodovkou Opticruise, která má 12 rychlostních stupňů.

Podle nové legislativy, platné od června, je vozidlo vybaveno také samozhášecím systémem v motorovém prostoru. Řidiči těchto autobusů pak uvítají nejen kamerový systém, jenž usnadňuje manévrování, ale k lepší ovladatelnosti přispívá i aktivně řiditelná zadní náprava.

Scania Irizar i6s pro Arriva City má interiér s konfigurací pro 63 cestujících, jimž nabízí komfortní sedadla výsuvná do uličky, zásuvky na 220 V, USB dobíjecí porty,  Wi-Fi připojení na internet a možnost platit bezkontaktními kartami. K příjemnému cestování má přispívat i speciální tónování bočních oken a dřevěný dekor podlahy. Model i6s pak vyniká i velkým zavazadlovým prostorem.

 Petr Havlík, jednatel Arriva City, v souvislosti s pořízením nových autobusů Scania Irizar i6s uvedl, že s linkou Praha – Teplice jeho společnost začínala v roce 2016 a tehdy přepravovala okolo 400 lidí denně, zatímco nyní je to i více než 1000 cestujících každý den. Arriva City se i proto neustále snaží služby a komfort cestování zlepšovat, což se odráží právě v nových autobusech.

Vysoký počet cestujících na trase z Teplic do Prahy si mimo jiné vyžádal i kratší intervaly. V současnosti tedy autobusy Arriva City jezdí každou hodinu a ve špičce se tento čas zkracuje až na 30 minut. Celkově pak autobusy najedou každý rok až 200 tisíc kilometrů.

Součástí dodávky je také pětiletý servisní kontrakt, který obsahuje kompletní údržbu předepsanou výrobcem a také krytí všech dalších neočekávaných oprav. Výhodou servisní sítě společnosti Scania je také dostupnost jednotlivých poboček sedm dní v týdnu.

Zdroj: Scania Czech Republic s.r.o.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme