Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 307 SW jde do výroby

Michal Fokt
Diskuze (7)
Panoramatická skleněná střecha, kterou nesly modely 307 SW vystavené na autosalonu ve Frankfurtu, se objeví u sériového modelu.

Na německé automobilové výstavě se chlubil francouzský švihák Peugeot 307 SW panoramatickou střechou, která se táhla od rámu čelního skla až nad zadní řadu sedadel. Tento designérský prvek však nikoho z klidu nevyvedl – vždyť třeba předchozí koncept Prométhée měl dokonce čelní sklo bez horního rámu, a to se táhlo až do poloviny délky vozu. Nyní však z francouzské automobilky proskočily informace, že hodlají po vzoru Fiatu Stilo, který ji má ale lamelovou skládací, tento vůz taktéž vybavovat panoramatickou střechou o ploše 1,33 m2. Otázkou zatím zůstává, zda bude tento prvek standardem, nebo jestli půjde o součást příplatkové nabídky. Pravděpodobnější se však zdá být překvapivě ta první možnost.

Peugeot 307 SW se začne ve většině evropských zemí nabízet již v průběhu jara, a to se zážehovými motory 1,6 l/80 kW a 2,0 l/100 kW, spolu s přeplňovaným vznětovým čtyčválcem 2.0 HDI/79 KW, disponujícím filtrem pevných částic FAP, a dalším turbodieselem stejného objemu, ale s výkonem 66 kW. Spotřeba vznětových motorů bude činit shodně 5,4 l na 100 km. Vozy budou k dispozici s mechanickou pětistupňovou převodovkou, nebo samočinným ústrojím s "Porsche Tiptronic" systémem.

Více informací o novém 307 SW vám přneseme příští týden v robrice Představujeme.

Michal Fokt
Diskuze (7)