Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 408 GT: Kladivo na Mercedes-Benz CLA?

Aleš Jungmann
Diskuze (34)
Francouzská automobilka má prý v plánu stylové „čtyřdveřové kupé“, míří na CLA.

Peugeot připravuje elegantní čtyřdveřové kupé (resp. sportovněji střižený sedan), postavený na technickém základě modelu 308. Půjde tak o novou, odlehčenou platformu EMP2, interiér a další systémy by měly být s mateřským modelem velmi podobné. Podle informací serveru autoexpress by se zbrusu nový model měl objevit ve výrobě během roku 2016.

Designově bude vycházet z velmi kladně přijímaného konceptu Onyx, výrazně elegantnější vzhled než v případě hatchbacku 308 zajistí delší, nižší a širší karoserie. Peugeot prozatím prozradil o konceptu pouze to, že má být 4.730 mm dlouhý a jen 1.310 mm vysoký. V podstatě tak půjde o pokračovatele myšlenky modelů 406 či 407 Coupé, byť se dvěma páry dveří a s o něco kratšími převisy. Koncept bude k vidění naživo na autosalonu v Pekingu, který proběhne na konci dubna. Zatím máme pouze jednu oficiální fotografii, která však velmi hezky ukazuje tvar nového vozu.

Model 408 GT by měl doplnit dvojici připravovaných modelů: střední SUV 6008, postavené například proti Tiguanu, uvidíme v podobě konceptu nejspíše ještě letos, vlajková loď automobilky, model 608, má přijít v roce 2017.

Aleš Jungmann
Diskuze (34)
Avatar - twistedTSD
11. 2. 2014 15:12
Re: Co že?!
Samozřejmě, že nějaké kladivo na Medvěda se konat nebude. Ale následovat jeho úspěch by každopádně mohl.
11. 2. 2014 14:50
Re: PSA merde
Psaly to dva největší francouzské autoweby. A pokud chceš porovnávat francouzské značky, tak to asi má nějakou váhu. Rozhodně větší než tvůj nebo můj pocit. Pokud tě nezajímají fakta a myslíš si, že víš všechno nejlíp, tak to nečti. Já jsem to napsal jen proto, aby se topper dozvěděl, jak to vidí samotní Francouzi. Myslím, že i pro toppera to byla zajímavá informace a trochu si poopraví svůj pohled na francouzské automobilky. Přece jenom se u nás objevují jen německé statistiky a ankety a někoho třeba zajímá i jiný než německý pohled.
Avatar - wakantanka
11. 2. 2014 10:32
Re: PSA merde
Novinárske testy sú jedna vec a čo sa páči ľudu a predáva sa vec druhá. Nedávno tu bol článok, že PSA obmedzuje výrobu a ruší smeny pre 2008, pričom Renault nestíha vyrábať. Tvoje osobné preferencie ti nikto neberie a každý máme iné, ale toto je objektívny fakt. Z osobnej skúsenosti Captury a nové Cliá stretávam kopu, 208 som tiež zopár videl, ale 2008 len v nejakom obchodnom centre, v premávke ešte nie. Takže toľko k tomu kto ako "šľape".
11. 2. 2014 08:09
Re: Co že?!
Před hodinou a něco tady někoho nazveš fanatikem co píše nesmysly a teď se vesele zařadíš vedle něj. Fakt Toppere, kakáš si do pusy.
11. 2. 2014 04:06
Re: Co že?!
Nech toho, vždyť ztrapňuješ sám sebe...