Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 408 pro Čínu odhalen, Evropa dostane jiné auto

Filip Melich
Diskuze (0)

Automobilka Peugeot se chystá v Evropě uvést zcela nový crossover s názvem 408. Nyní představila stejnojmenný model v Číně, ale jde o zcela jiné auto. Evropa si na to své musí ještě počkat.

Nedávno jsme psali o tom, že se Peugeot připravuje na přestavení (pro Evropu) nového modelu 408. Ten má dle automobilky cílit na ty, pro které je auto potěšením. Půjde o kombinaci SUV a fastbacku, tedy o crossover. Technický základ zřejmě využije stejný, jaký má například menší sourozenec 308. Automobilka řekla, že se odhalení dočkáme koncem měsíce. Nyní se však v Číně ukázal Peugeot 408 i přes to, že ještě není ani půlka měsíce. Navíc jde o zcela jiné auto. Jak je to možné?

Video se připravuje ...

Peugeot má totiž model 408 ve své nabídce už od roku 2010, jen není určen pro Evropu. Prodává se především v Číně a několika dalších zemích. Jde v podstatě o Peugeot 308 s karoserií sedan a poupravenou technikou i vzhledem. Současná druhá generace slouží již od roku 2014, byl tedy nejvyšší čas na nástupce. I když některé zdroje tvrdí, že nová generace je pouze rozsáhlou modernizací té stávající. Ať tak či tak, rozdíl oproti předchůdci je jasně patrný.

Novinka s dosavadní 408 údajně sdílí rozměry (délka 4.750 mm a rozvor 2.730 mm), což by prý mohlo naznačovat, že stojí na původní platformě EMP2 místo její modernizované verze. O pohon Peugeotu 408 se stará přeplňovaný 1,6litrový čtyřválec o výkonu 125 kW (170 k) a točivém momentu 250 Nm. Jednotka spolupracuje s šestistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou. Stávající generace má v nabídce také 1,2litrový motor o výkonu 100 kW (136 k) a šestistupňový manuál.

Na oficiálních webových stránkách čínského Peugeotu je již možné vůz předobjednávat. Ceny zatím zveřejněny nejsou, ale předpokládáme, že budou podobné dosluhujícímu provedení modelu. To je momentálně dostupné výhradně ve výroční edici, kdy ceny se slabším motorem startují na 119.700 čínských jüanech (417 tisících korun) a se silnějším na 139.700 jüanech (487 tisících korun).

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme