Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 508 PSE přece jen koupíte také u nás. Má to ale háček

David Bureš
Diskuze (42)

Sportovní plug-in hybrid francouzské značky přece jen dorazil na český trh. V oficiálním ceníku byste ale Peugeot 508 PSE hledali marně.

Peugeot 508 PSE je první zástupce nové generace sportovních modelů francouzské značky. Přídomek PSE (Peugeot Sport Engineered) znamená konec legendárního označení GTi, a to na zdůraznění elektrifikovaného pohonu, 508 PSE je totiž plug-in hybrid. Vůz poprvé představený ve formě konceptu už v roce 2019 podle původních zpráv na český trh dorazit neměl, nakonec je ale všechno jinak.

Vrcholnou verzi modelu 508 totiž nakonec přece jen pořídíte také u nás. Automobil ale je dostupný jen na individuální objednávku, když tuzemské zastoupení dokáže najít volný výrobní slot. I proto byste na stránkách českého importéra marně hledali oficiální ceník.

Českou cenu Peugeot 508 PSE ale samozřejmě má, základ přijde na rovných 1.700.000 korun. To není zrovna málo, situace na trhu ale takové částky umožňuje. Ředitel českého zastoupení Peugeotu Marco Venturini navíc říká, že se u nás prodaly už čtyři kousky 508 PSE.

Video se připravuje ...

A za tuto částku dostanete? Sportovně laděný fastback s kombinovaným výkonem 265 kW, který poskytuje přeplňovaný benzinový čtyřválec 1.6 PureTech (147 kW) hned se dvěma elektromotory pro zajištění pohonu všech kol. Ten vpředu má 81 kW, zatímco zadní 83 kW, přičemž ústrojí doplňuje ještě osmistupňový automat.

Silné pohonné ústrojí doplňuje optimalizovaný podvozek a také specifický design, s výraznějšími nárazníky. Samozřejmostí je rovněž bohatá výbava zahrnující mimo jiné full-LED světlomety, navigaci, bezklíčový vstup, noční vidění a hudební systém Focal. I tak si lze výbavu dále doplnit. Metalíza nebo čalounění alcantarou a kůží Nappa jsou sice v ceně, auto na úvodní fotce ale má dále také vyhřívané čelní sklo (+5.000,-) a 7,4kW palubní jednofázovou nabíječku (+16.000,-).

Při představení Peugeotu 508 PSE vyšlo najevo, že pokud bude prodejně úspěšný, dorazí i další modely s tímto přídomkem. Otevřeně se mluvilo o příchodu plug-in hybridního crossoveru 3008 PSE nebo hot hatche 208, dokonce možná s čistě elektrickým pohonem. Zatím jsme se ale takových modelů nedočkali, navíc se v poslední době mluví o tom, že tyto projekty byly zrušeny, i v reakci na pandemii koronaviru a s tím spjatý snížený odbyt.

David Bureš
Diskuze (42)

Doporučujeme

Avatar - MS-sport
21. 1. 2022 15:22
Re: Re: Re: Smál jsem se
nemohl ho ani potrápit a to právě kvůli té hmotnosti......proboha fakt jste někteří tady do té fyziky nechodili nebo z ní propadli? :-( :no:
Přece umíte elementárně rozlišit co je blábol neslučující se z realitou a co lze akceptovat nebo ne?? :-O
Avatar - twistedTSD
20. 1. 2022 23:46
Re: Re: Re: Smál jsem se
Vždyť je z toho evidentní, že si nějaké nemehlo půjčilo BMW a poprvé se s tím podívalo na okruh. Vypovídající hodnota o schopnostech toho či kterého auta cca nulová.
Avatar - xxc
20. 1. 2022 18:09
Re: Re: Re: Smál jsem se
https://auto-mania.cz/…potrapil-bmw-m2/
20. 1. 2022 17:09
Re: Re: Re: Smál jsem se
Tak jsem na to video zvědav...
20. 1. 2022 13:14
Re: Smál jsem se
Jablka a hrusky.