Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot v Šanghaji: 508 a koncept benzinového hybridu

Diskuze (0)

Peugeot se chystá k velké čínské ofenzivě. Přípravnou palbou budou novinky na blížícím se autosalonu v Šanghaji.

Peugeot se chystá na čínský trh uvést model 508. Zahájen prodeje v Říši středu následuje jen necelé dva měsíce po oficiálním uvedení na evropské trhy.

Prodeje Pětsetosmičky v Evropě o 20 % překonávají očekávání automobilky, a tak jsou ambice v Číně logicky vysoké. Peugeot chce za prvních 12 měsíců na trhu prodat 65 tisíc kusů. Francouzi tam nabídnou verzi naladěnou na specifické požadavky zákazníků a 508 budou vyrábět přímo v Číně.

Sedan 508 se bude ucházet o přízeň movitějších zákazníků, stejně jako loni uvedené 3008 a RCZ. Do nižších cenových sfér Peugeot na čínském trhu cílí modely 207 hatch a 207 sedan (jedná se o facelift 206) nebo menším sedanem 408.

Letošní prodejní cíl je 200.000 kusů. Jak je patrné, 508 do této sumy podle plánů automobilky přispěje nemalou měrou.

China Tech Centre z Šanghaje předvede na stánku Peugeotu nové koncepční vozidlo. Jedná se o studii luxusního crossoveru, která byla navržena výhradně v Číně. Pohon všech kol bude obstarávat zřejmě systém HYbrid4.

Zajímavé na zatím bezejmenném konceptu je to, že u něj Peugeot poprvé oficiálně zmiňuje hybridní pohon na základě zážehového motoru. Dosud se totiž úvahy koncernu PSA zaměřovaly pouze na hybridy kombinující elektromotor s turbodieselem.

Diskuze (0)