Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pininfarina Cambiano: První fotografie ekosedanu pro Ženevu

David Bureš
Diskuze (0)
Italský sportovní sedan šetrný k životnímu prostředí bude k vidění v Ženevě.

Italská společnost Pininfarina, proslavená především díky dlouholeté spolupráci s Ferrari, představí na březnovém ženevském autosalonu studii Cambiano, která má být sportovním sedanem šetrným k životnímu prostředí.

Designérské studio zatím zveřejnilo první snímek chystaného konceptu, další mají následovat v příštích dnech, Pininfarina je zveřejní na sociální síti Facebook. Samotná výstavní premiéra proběhne 6. března v Ženevě. Z automobilu je na první zveřejněné fotografii patrná část přídě se světlometem tvořeným diodami.

Podle Pininfariny se při stavbě Cambiana velice zdůrazňoval vliv na životní prostředí, „zelené“ budou i použité materiály. Pod kapotou bude s největší pravděpodobností elektromotor, který by mohl být případně doplněn o spalovací jednotku prodlužující dojezd vozu.

Italská média spekulují, že Cambiano původně vznikalo jako sedan určený pro De Tomaso. Další známá italská firma totiž loni po představení crossoveru DeAuville (jehož křivky studio Pininfarina navrhlo) avizovala, že v blízké budoucnosti chystá vedle výroby DeAuville, také sporťák a právě limuzínu.

De Tomaso ale trápí finanční problémy, kvůli kterým byla firma nucena prodat výrobní licenci na plánovaný crossover do Číny. Z velkolepých plánů tak sešlo, je tedy možné, že Pininfarina představí již hotový automobil alespoň se svým logem.

Název konceptu odkazuje na stejnojmenné italské městečko ležící nedaleko Turína, kde sídlí vedení společnosti Pininfarina Group. Firma toto jméno zvolila na počest dvou letošních významných výročí, letos je to 30 let od chvíle, kdy se Designérské studio Pininfarina usídlilo v Cambianu, a 10 let od chvíle, kdy bylo otevřeno Inženýrské centrum Pininfarina.

David Bureš
Diskuze (0)