Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Plug-in verzi Mercedesu S odhalují patentové kresby

Michal Fokt
Diskuze (1)
Pro image i snížení emisí velmi důležitý model nového Mercedesu-Benz třídy S (W222) se bude od ostatních modelů řady lišit nejen technicky.

Mercedes-Benz třídy S modelového roku 2014 (W222) se nám už oficiálně odhalil a pomalu se nám přestavují i jeho technické speciality. V jejich případě ale bude určitě ještě dlouho co zkoumat. V portfoliu modelů se totiž objeví také naprostá novinka - verze s plug-in hybridní technikou. Něco málo informací o něm teď přináší odhalené patentové nákresy.

Stuttgartská automobilka bude zaměřovat svůj plug-in hybrid na vrchol nabídky, čemuž by mělo odpovídat i označení Mercedes-Benz S500 Hybrid Plus a jak ukazují první obrázky, poznáte jej podle jiné masky chladiče, specificky řešených výfuků a modifikovaného zadního nárazníku s přípojkou k elektrické síti. Toto řešení je trošku překvapivé - opravdu je dobrý nápad umístit ji do místa, kde se auto nejvíce špiní?

Nejnovější zákulisní informace tvrdí, že pohon vozu Mercedes-Benz S500 Hybrid Plus zajistí motor V6 3.5, zkombinovaný s elektromotorem o výkonu 80 kW, živený z Li-Ion akumulátorů. Luxusní Mercedes by měl mít kombinovanou spotřebu paliva kolem 3 l na 100 km. Do prodeje se dostane příští rok a jeho cena se očekává pod hranici 100.000 euro.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - vabis
11. 6. 2013 07:35
V8
350ka (V6 benzín) + elektrika žádné jaro neudělá. Platilo to už ve stávajícím w221, označovaného jako 400 hybrid. Nečekám že tady to bude jinak.

Pokud majitel nemusí být pasován do role nekonečného polykače kilometrů (320 CDI, 350 BlueTec) tak esko je nejlepší s V8. Lehké, jednoduché, s nádherným zvukem, houževnatý zátah, pěkná spotřeba. Nad odvěkými pravdavi netřeba spekulovat, platí to už x-tou generaci ;-)