Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se na neskutečné zrychlení Tesly Roadster. A pozor, přijde ještě rychlejší verze!

David Bureš
Diskuze (40)
Druhá generace elektrického sporťáku od Tesly debutovala s dech beroucími schopnosti. Podle šéfa amerického výrobce to ale není všechno.

Šéf automobilky Tesla Elon Musk je mistr velkolepých prohlášení. Potvrdilo se to i na prezentaci druhé generace sporťáku Roadster, která se světu překvapivě představila během premiéry nákladního vozu Semi. Musk prohlásil, že nový Roadster zrychlí z 0-96 km/h za pouhopouhé 1,9 sekundy a pojede maximální rychlostí přes 402 km/h. Krátce na to šéf Tesly ještě v prohlášení přitvrdil.

Na své oblíbené sociální síti Twitter, na níž pravidelně zveřejňuje novinky ze světa automobilky Tesla a svých dalších projektů (SpaceX, Hyperloop) prohlásil, že uvedené technické parametry platí pro základní verzi. „K dispozici bude speciální balíček, který auto posune na další úroveň,“ tvrdí.

Pro další úpravy ale bude podle Muska nutné přihlédnout k otázce bezpečnosti. To samé podle aktuálně největšího vizionáře světa platí při případném využití raketové techniky, což ale Musk myslel v nadsázce. Tesla a SpaceX každopádně spolupracují, automobilka údajně využila některé poznatky o nových materiálech.

Velkolepá Muskova prohlášení se nicméně někdy střetnou s realitou, na což mnozí v souvislosti se schopnostmi nového Roadsteru poukazovali i při jeho prezentaci. Jenže Tesla všem posměváčkům vytřela zrak. Představený červený Roadster totiž nebyla jen nějaká maketa, ale prototyp skutečně schopný jízdy.

A to dokonce hodně rychlé, jak dokazují přiložená videa. V něm Roadster potenciálním klientům předvádí své schopnosti, a přestože ne všechny systémy prototypu fungují, neskutečné zrychlení zvládne. Nejde přitom o dobře známý Ludicrous mód, ale o režim nazvaný Plaid.

David Bureš
Diskuze (40)
Avatar - Barrichello
22. 11. 2017 09:13
Re: A jaké zrychlení má ten šuplík po ujetí 800km?
myslím že Bob Lutz tomu rozumí dost dobře a je to větší odborník než my všichni tady vč. redakce....

Nejlepší byla jeho odpověd na otázku proč nikdo jiný nevyrábí to co Tesla: "Nu protože na tom nikdo neumí vydělat. Vyrobit to není problém, prodat se ziskem ano."

To myslím dokonale vykresluje situaci >:D >:D >:D
22. 11. 2017 08:33
Re: A jaké zrychlení má ten šuplík po ujetí 800km?
to není ještě realita, tohle je realita : [odkaz] JE TO VAŠE VINA !!!!
>:-[]
>:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] :yes:
21. 11. 2017 21:55
Re: vtipnost
koukam ze jsi to cetl asi jen v nadpisu co? dotace se tykaji elektra jen asi 20% dane castky, zbytek pujde dotacne na CNG, LPG a vodik ;-)

a jen tak mimochodem , jen v CR se kazdy rok na dotacich okolo cerpacich stanic utrati cca 2 miliardy z rocpoctu RSD ktere jsou z dani obcanu CR, tedy temer dvojnasobek kazdy rok oproti tomu co se tady na 4 typech alternativ utrati z evropskych dotaci za 5 let, tedy prozatim rozhodne ne z dani obcanu CR ;-) nejdriv si nastuduj dotace a pak pis ty voloviny co pises ;-)

a dalsi mimochodem, na cerpaci stanice byla dotace az 60% ceny projektu do roku 2013 ;-) v Cr se tak nacerpalo temer 8 miliard na modernizace a vystavbu novych cerpacich stanic, podminkou bylo pouze nabizet i biopaliva, tedy to co v CR dotujeme z dani obcanu CR castkou asi 6 miliard kazdy rok ;-)
'
obcas me udivuje jak tupi nekteri jedinci jsou, ale co, s cca 1,5 milionem hlasu asi babis vi jak tupej tenhle narod je
21. 11. 2017 19:16
Re: Blbov plná "diskusia"...
Smola, mám inú krvnú skupinu.
21. 11. 2017 18:16
Re: vtipnost
Takže víš o tom, jak masivně se ropa dotuje, že ano?