Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podniky roku v autoprůmyslu jsou Hyundai či Iveco

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Podniky roku v autoprůmyslu za rok 2015 jsou v kategorii firem nad 250 zaměstnanců Hyundai, Iveco a společnost Hella Autotechnik Nova.

Výsledky oznámilo Sdružení automobilového průmyslu (SAP) na konferenci Očekávaný vývoj automobilového průmyslu v ČR a střední Evropě, která se koná v Brně.

Sdružení firmy hodnotilo podle výše hospodářského výsledku před zdaněním za minulý rok, přidané hodnoty na pracovníka, tržeb a jejich meziroční změny.

"Českému autoprůmyslu se daří, dosahuje měsíc za měsícem historických výsledků a také rok 2016 bude podle všeho v tomto směru mimořádný a ještě úspěšnější než rekordní rok 2015," uvedl v materiálech SAP k soutěži prezident sdružení Martin Jahn.

Automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku vyrobila od počátku roku už zhruba 165.000 automobilů. Přesně to odpovídá plánu, který je pro letošní rok 350.000 vozů, což je plná kapacita továrny.

Největší tuzemský výrobce autobusů Iveco buduje novou výrobní halu, v níž bude umístěna mimo jiné další lakovna a svařovna. To umožní zvýšit kapacitu výroby zhruba o třetinu. Podnik plánuje nárůst roční produkce z 3165 skeletů autobusů na 5050 kusů.

Společnost Hella Autotechnik Nova se zabývá vývojem a výrobou předních a zadních svítilen pro automobily. V ČR společnost působí v Mohelnici na Moravě.

Kromě tří velkých firem dnes dostaly ocenění i menší výrobci v oboru. Jde o společnosti Global assistance, MTX spol. s r.o. a Toyota Tsusho Europe.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
20. 10. 2016 13:05
Nesmysl...
Automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku vyrobila od počátku roku už zhruba 165.000 automobilů. Přesně to odpovídá plánu, který je pro letošní rok 350.000 vozů, což je plná kapacita továrny :no:
I kdyby se pos.... tak do konce roku nevyrobí 185 000 vozů :-!
Máte v tom guláš.