Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pogea Racing Audi TT Calistto: neuvěřitelných 600 koní

Roman Daněk
Diskuze (17)
Záplava tuningových aut z výstavy v Essenu nekončí, dalším kouskem je upravené Audi TT. Ladičská firma Pogea Racing zkusila, na jaký maximální výkon se dá naladit motor 1.8 Turbo.

Management firmy Pogea Racing chtěl své budoucí zákazníky na výstavě v Essenu něčím zaujmout a proto vyladili známé kupátko Audi TT. Calistto, jak se jejich projekt jmenuje, má novou přední masku, upravené světlomety, velká kola z lehkých slitin, přítlačná lišta na víku od zavazadlového prostoru a dvojici velkých chromovaných koncovek výfuku. Vyklápěcí dveře zaujmou řadu kolemjdoucích, o tom není pochyb. V interiéru jsou sportovní sedačky Recaro, kožené čalounění v kombinaci s Alcantarou a další doplňky obložení. Tuner se nevyhnul trendu poslední doby a kokpit, včetně zavazadlového prostoru, je vybaven výkonnou audiosestavou.

To hlavní se ale odehrálo pod kapotou vozu. Benzínový agregát 1.8 Turbo dostal nové turbodmychadlo, písty, vačky, klikovou hřídel, sání s mezichladičem plnícího vzduchu, výfukové potrubí, řídící jednotku atd. Seznam úprav se opravdu dlouhý a tuner měl za cíl jediné: dosáhnout maximálního výkonu. Výsledek je zajímavý. Pogea Racing uvádí výkon přes 442 kW (600 k). Silnému motoru byl přizpůsoben i podvozek a odpružení. Brzdový systém má vzadu kotouče z Lamborghini Gallarda s osmipístkovými třmeny, vpředu jsou brzdy z Porsche 911 GT2 (modelová řada 996).

Tip: Pogea Racing udělal i neobvyklý Mercedes-Benz CLS kombi.

Roman Daněk
Diskuze (17)