Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pohyblivé ploutve a ocas, zuby na volantu. Škoda představuje specialitky Sharyaq a Prediaq

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Škoda na sebe minulý měsíc upoutala pozornost registrací jmen Sharyaq a Prediaq. Tato označení česká automobilka vybrala pro dvojici speciálních vozů, které použije jako "maskoty" v doprovodném programu dvou zápasů hokejové NHL konajících se v Praze.

V rámci NHL Global Series 2022 se dnes, tedy v pátek 7., a v sobotu 8. října utkají týmy San Jose Sharks a Nashville Predators. Škoda, která lední hokej podporuje dlouhodobě, je partnerem akce a pro obě utkání připravila dvojici pojízdných maskotů.

Nashville Predators zastupuje vůz pojmenovaný Prediaq, vycházející ze Škody Kodiaq, San Jose Sharks pak auto jménem Sharyaq - to vzniklo z elektromobilu Enyaq iV. Oba stroje samozřejmě designově navazují na symboly a barvy obou amerických týmů.

Hokejisté Predators nastupují v dresech s logem, které ztvárňuje šavlozubce, vyhynulou kočkovitou šelmu, Sharks mají samozřejmě ve znaku žraloka. A tomu tedy odpovídají úpravy obou škodováckých SUV.

Automobily pochopitelně ctí také týmové barvy, Prediaq je převážně žlutý, na Sharyaqu najdeme tyrkysovou barvu. Kromě barevných polepů vozy zdobí i 3D prvky.

Video se připravuje ...

„Ve spolupráci s partnerem jsme vyvinuli pružnou žebrovanou konstrukci z kompozitu, na kterou se postupně vrstvila polyuretanová pěna různé tvrdosti tak, aby se ploutve, ocas i hříva přirozeně vlnily,“ popisuje Vítězslav Pelc z mladoboleslavské automobilky, který měl přerod automobilů v netradiční týmové maskoty na starosti. V interiérech zajmou přidané "zuby" na volantu.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme