Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie bude v pátek opět měřit na řadě míst rychlost aut

ČTK
Diskuze (61)

Na zhruba 150 místech v Česku bude policie v pátek kontrolovat, zda řidiči dodržují maximální povolenou rychlost.

Lokality vybrali nejen policisté, ale také veřejnost. Policie o tom dnes informovala na svém webu. Do bezpečnostní akce nazvané Speed marathon se policejní hlídky zapojují každoročně, loni při ní zkontrolovaly na 7500 aut a zjistily na 3200 přestupků. Dvě třetiny z nich se týkaly překročení povolené rychlosti.

Právě rychlost je podle policie jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod. V prvních sedmi měsících letošního roku byla příčinou 15,4 procenta všech nehod, které se v tomto období staly. Zemřelo při nich 103 lidí.

Místa, která lidé považovali v tomto ohledu za riziková a kde by měli podle nich policisté měřit rychlost, bylo možné navrhovat na webu akce. K dispozici je tam i mapa lokalit, kde policisté budou rychlost měřit.

ČTK
Diskuze (61)

Doporučujeme

15. 8. 2020 10:48
Výsledky
Na dálnici 190, ve městě 90:)
link nejde vložit, článek je na auto mania cz
https://auto-mania.cz/…rzeni-ze-retezu/?…
14. 8. 2020 21:04
Re: Pomáhat a chránit?
Jsou tři druhy diskutujících:
- jeden z nich chybu nikdy nepřizná, mlží, překrucuje
- druhý druh s tím nemá problem, protože ví, ze na tom není nic špatného, zmýlil se může každý - a navíc tím krasne vezmes vítr z plachet oponentovi
- třetí druh diskutujících přizná bez okolků, ze se mýlil, jen to dela zvláštním způsobem - začne dělat mrtvého brouka.
Na příkladu o dva řádky výše lze vidět, kam muzu zařadit tebe. Řekni - vážně mám psát nějaké eseje, když odpovědí bude jen mlčení - ignorace?

P.S. Mluvím o tom, jak vysoká rychlost není příčinou nehod
Avatar - rohYpnol
14. 8. 2020 17:00
Re: Pomáhat a chránit?
Proč máme policii? Aby:
a) se lpělo na dodržování předpisu? (zákon je zákon), nebo
b) se dohlíželo nad bezpečností a plynulostí provozu??

Jinak řečeno - má policie dohlížet na formální dodržování zákona, nebo má zákon využívat pro dosahování pro společnost smysluplné hodnoty??
Avatar - rohYpnol
14. 8. 2020 16:56
Re: projel sem dnes cesko od severu k jihu
Ano, vidím obrovský nešvar v totální nekoncepčnosti oprav. Letos se opraví na úseku jeden mostek. Ale zbytek cesty nic. Další rok se opraví na stejném úseku 1/3 cesty, ale zbytek nic. Další rok se opraví na stejném úseku další mostek... Další rok se na již opraveném úseku vybuduje nový kruháč... Prostě chaos, a my stále jen jezdíme po objížďkách, čekáme v kolonách a pořád se řeší naprosto nesmyslné objížďky...

Jedna I. třída u nás se opravuje tak dlouho, že až se dokončí oprava úseku jako celku, můžou začít odznovu... Mimochodem, kvalita oprav a životnost je na AB krytu tak 10, max. 15 let. Mikrokoberec tak 3-5 let max...
14. 8. 2020 16:52
Re: Pomáhat a chránit?
Je to proste, nějaká rychlost je určena jako maximální povolena a je proste v pravomoci policie to kontrolovat. Jednoduchý recept - noha z plynu.
Navíc mám pocit, ze těch měřicích aut potkávám pořád min.