Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie chce nakoupit další stovku aut... Za 50 milionů korun!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (15)
Policie nakoupí 92 aut, které budou používat útvary s celorepublikovou působností. Předpokládaná cena zakázky se odhaduje na 49,6 milionu korun. Uskutečnit se má do poloviny prosince. Ministerstvo vnitra o tom na jednání informovalo vládu.

Zakázka se uskuteční v nejnižším vyhrazeném stupni utajení, a tak k vozidlům policie nechce sdělovat podrobnější informace. "Při nerealizaci této veřejné zakázky by byla ohrožena akceschopnost útvarů policie s celorepublikovou působností, protože by nemohli vykonávat své zákonné povinnosti," stojí v informačních podkladech pro vládu.

Zakázka má výjimku se zákona, se kterou souhlasil Národní bezpečnostní úřad. K dodání aut budou vyzvané firmy, které splňují podmínky pro přístup k utajovaným informacím. V nabídce také musejí mít auta, které policie požaduje.

Poslední známá zakázka pro policii v utajeném režimu se týkala nákupu limuzín, které převážejí důležité chráněné osoby, jako jsou třeba zahraniční delegace. V zakázce, jejíž předpokládaná cena se odhadovala na více než 11 milionů korun, byla pořízena vozidla jaguar. Limuzíny se objevily v koloně německé kancléřky Angely Merkelové při její letošní návštěvě Česka.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (15)
27. 11. 2016 21:09
Re: Co je v těch
V zemi, kde si vetsina lidi neumi spocitat o kolik preplati uver, nebo hypotreku, nemuzes cekat, ze si nekdo podeli padesat mega dvaadevadesati a pak si uvedomi, ze auto sice bude koupeno, ale je treba jeste do nej nacpat nejakou tu policejni vybavu a ze je to tedy za tech cca 700k v podstate jeste celkem levne.
24. 11. 2016 18:49
Utajeni
V rezimech utajeni se podobne zakazky delaji hlavne proto, aby do toho nikdo nemohl stourat. Kdyz se podobna zakazka udela verejne, tak se vetsinou najde nejaky rejpal,. ktery si vsimne, ze zadana kriteria muze splnit jen jeden zajemce a snazi se z toho dovozovat nejake nepekne veci.
24. 11. 2016 17:45
Re: Vynimka
Množstevní sleva a cena bez DPH a za těch 534 tisíc toho pořídíte docela dost.
Avatar - Dinar
24. 11. 2016 13:54
Co je v těch
autech tak speciálního? Jestli je to 92 aut za 50 mil, pak je to lehce přes půl milionu za jedno, to je při předpokládatelné slevě (25%?) auto za 700k, tj. nějaká max. octavie se slušnějším motorem. Leda by to byly fabie s nějakým laserovým dělem, či jiným protiteroristickým nebo protipYrátským inštrumentem.
24. 11. 2016 13:49
Re: Vynimka
Jasne to sa nehadam, nebudu to ziadne extra kusky, ale relativne obycajne auta pri tom kolko maju stat, pre to ich ale mohli kupovat radsej cez normalnu sutaz, vyslo by to urcite lacnejsie.