Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie dostala nové Volkswageny Amarok, kriminalisté s nimi dojedou kamkoliv

David Bureš
Diskuze (45)
Pick-up z dílny Volkswagenu bude sloužit jako mobilní laboratoř, se kterou bude možné dojet až přímo na místo činu.

Volkswagen Užitkové vozy dodá prostřednictvím společnosti Porsche Praha-Prosek českým policistům 41 exemplářů speciálně upraveného pick-upu Amarok. Zástupci Policie ČR si již převzali většinu kusů tohoto automobilu, který bude kriminalistům sloužit jako mobilní laboratoř.

Amaroky pro kriminalisty disponují robustní skříňovou nástavbou s veškerým nezbytným vybavením, které kriminalisté potřebují přímo na místě činu. Základem speciálu je Amarok Double Cab s dvakrát přeplňovaným vznětovým motorem 2.0 BiTDI o výkonu 132 kW, který má poháněná všechna čtyři kola.

O přestavbu sériového Amaroku v policejní speciál se postarala holandská firma VETH. Ta prodloužila rám podvozku vozu o 31 centimetrů a zároveň zkrátila dvojitou kabinu. Díky tomu bylo na záď Amaroku možné umístit laminátovou skříňovou nástavbu finského výrobce Tamlans se zadním výklopným víkem a dvěma bočními dveřmi na pravé straně.

Nástavba plynule navazuje na kabinu, což zlepšuje aerodynamiku auta. Tento přechod tvoří střešní spoiler a boční přechodové díly z laminátu vyztuženého skelnými vlákny.

Podlaha v klimatizované nástavbě má protiskluzovou úpravu, pár fixačních lišt drží přepravovaný materiál na svém místě. Stěny a strop jsou obloženy omyvatelným plastem, pro různé vybavení a materiál je k dispozici praktický regálový systém a v rohu za kabinou se nachází pracovní stůl s osvětlením a potřebným vybavením pro přenosný počítač a tiskárnu.

Ve výbavě policejních Amaroků dále nechybí navigace TomTom, přídavný gelový akumulátor a přídavné topení Webasto. O zlepšení jízdních vlastností se stará přídavné vzduchové odpružení zadní nápravy. Samozřejmostí je ryze policejní výbava – výstražné osvětlení tvořené diodami nebo reproduktory za předním nárazníkem. Na karoserii je samozřejmě použit stříbrný lak doplněný o charakteristické reflexní folie známé z ostatních vozidel Policie ČR.

V letošním roce se jedná již o třetí zakázku Porsche Praha-Prosek za podpory importéra Porsche Česká republika pro českou policii. Firma v minulých měsících předala policistům 125 kusů modelu Transporter a 50 exemplářů Amaroku.

David Bureš
Diskuze (45)
24. 11. 2015 13:37
Jesteze VW zacal vyrabet pickupy
protoze by nase Policie nemela co koupit a jeste ze nasli nejakou firmu, ktera to dokazala prestavet tak, ze se s tim da jezdit. Za to jim patri pochvala a no a ty 2 turba to zaplati danovnik, to neres.
24. 11. 2015 09:46
Re: Poznámka k titulku hvezdného novináre Burese
co tu zase delas? Nesliboval jsi vcera, ze uz sem nepachnes?
Novy den, nove rano, nova davka vulgarit. Zvyk je zelezna kosile, vid...
Re: Poznámka k titulku hvezdného novináre Burese
Copak, vypatlánku? Vyjadruj se k vecem kterým rozumis.
Avatar - kari.laz
24. 11. 2015 08:36
Re: Poznámka k titulku hvezdného novináre Burese
Výstižné, jen by jsem to poupravil.
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde, Giglit jí nenašel, tak si aspoň kopnul.
Avatar - Barrichello
24. 11. 2015 00:24
Re: ty pneu do terénu moc nevypadaj
Celý výjezd jezdí s jedním autem? Asi těžko. Jinak Niva je 5dvéřová, že se sem ofiko nevozí je věc druhá...