Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policisté dostali prvních deset služebních BMW 540i xDrive Touring, polovinu v provozu nepoznáte

Ondřej Mára
Diskuze (130)

První dodávka z celkem 70 služebních BMW 540i xDrive Touring zahrnuje značené i maskované vozy.

Příslušníci Policie ČR si 15. července na showroomu BMW Stratos Auto v Praze na Proseku přebrali prvních deset z celkem 70 objednaných služebních vozů BMW 540i xDrive Touring, které budou hlídat bezpečnost na českých silnicích a dálnicích.

Jedna polovina vozů, určená pro dohled na dálnicích, je vybavena klasickým polepem služebních vozidel Policie ČR a klasickými majáky, druhá polovina, určená k vysokorychlostnímu pronásledování, však byla dodána bez označení a se skrytým výstražným zařízením.

Všechny vozy nicméně disponují speciální zástavbou (úložným prostorem a pracovní deskou) pro službu dopravní policie, nezávislým kamerovým systémem a měřičem rychlosti. Samozřejmostí je pak speciální výbava pro užití práva přednosti v jízdě, tedy majáky (na střeše, v masce, na nárazníku či za sklem) a výstražné zvukové zařízení.

Video se připravuje ...

Pod kapotou modelu BMW 540i xDrive Touring je mild-hybridní zážehový řadový šestiválec, který nabízí nejvyšší výkon 245 kW (333 k) a 450 Nm točivého momentu. O přenos výkonu na systém pohonu všech kol xDrive se stará osmistupňová převodovka Steptronic a nechybí ani adaptivní podvozek. Zrychlení z 0 na 100 km/h vozu trvá 5,2 sekundy a maximální rychlost je 250 km/h.

Důležitým krokem pro zlepšení podmínek a kvality policejní práce je také pravidelná obměna vozového parku. Jsem rád, že policisté budou moci ve službě využívat taková moderní, bezpečná a rychlá vozidla, jako je těchto 10 vozidel značky BMW,“ řekl náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku plk. Jaromír Bischof.

Nová vozidla BMW jak v komerčním provedení, tak i v provedení Policie ČR budou zařazena zejména na dálničních odděleních jednotlivých krajských ředitelství policie a na celorepublikovém útvaru služby dopravní policie, tedy u Speciálního oddělení dohledu Čechy a Morava,“ dodal ředitel služby dopravní policie plk. Jiří Zlý.

Ondřej Mára
Diskuze (130)

Doporučujeme

19. 7. 2022 21:33
Re: Špatný nákup
Požadavky výběrového řízení na výkon Suberb 200kw splnil. Důvod proč sáhli po 540i byly runflat pneumatiky a to mi přijde směšné jako důvod pro příplatek 1 milion korun. Nemyslím si, že někoho kdo jede 250 km/h se Superbem nedohonili nebo neřešili. Těch stíhacích jízd je plný internet. A jako takhle, neměl bych nic proti když by měli k dispozici pár velmi výkonných vozů. Ale ne 70 ks jako standardně fasované auto místo Superbu v civilním provedení.
18. 7. 2022 07:53
Re: Špatný nákup
Existuje tak výkonný Superb? To auto čeká na privadeci a když uvidí závodníka, musí vypálit a dohnat ho. Kdejaký trilitrovy diesel ma tolik výkonu, že by s tím měl Superb co dělat.
Avatar - speedfred
17. 7. 2022 19:10
Re: To se vi
Mal som VR6 iba 3.2 a ten motor sa mi moc páčil (pokial išiel), zvuk to malo tak isto na limuzoidné zameranie fajn.
Spotreba do Londýna 8.8 čo som bol mile prekvapený, inak cca 10.
Malo to len priamy vstrek.
17. 7. 2022 18:38
Re: To se vi
myslim, ze r36 mela pouze primej. Kazdopadne uskrcena 200kw verze 2,0 uz jezdila za min, ale taky hur. Ta vr6 byla povedena a mela hezkej zvuk, styl a hejbala se. Tim, ze to vw nedal do eu mqb aut u me zkoncil
17. 7. 2022 17:57
Re: Špatný nákup
Jakože v 540i vyberou víc pokut než v Superbu nebo jak to myslíš? :D