Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Polovina řidičů se při parkování stresuje. Rodiny kvůli tomu nechtějí větší auta

Daniel Fuglevič
Diskuze (27)

Průzkum mezi britskými řidiči nahrává zvýšené popularitě parkovacích asistentů, které výrobci stále častěji nabízí i ve svých levnějších modelech.

Zajímavou studii, avšak s docela nepřekvapivými výsledky, si nechala ve Velké Británii vypracovat divize užitkových vozů automobilky Volkswagen. Průzkum zabývající se názorem řidičů na parkování přišel s výsledkem, že takřka polovina Britů (49 %) považuje parkování za stresující a pokud je to možné, některým manévrům se snaží raději úplně vyhnout.

Video se připravuje ...

Studie dotazovala celkem tisícovku řidičů, kteří už mají rodinu. Data rovněž ukázala, že pro jednoho ze čtyř řidičů je parkování o to více stresující, pokud jsou ve voze i další rodinní příslušníci. Za vůbec nejotravnější manévr přitom řidiči považují nejčastěji parkování zacouváním.  

Z průzkumu také vychází, že čistě kvůli představám obtížného parkování má více jak polovina řidičů z britských rodin (57 %) obavy ze zakoupení či používání prostornějšího vozu, a to navzdory jejich rostoucím preferencím větší auto vlastnit. Data následně utvrzují pokračující trend, kdy se automobily rok od roku zvětšují, ale parkovací místa zůstávají ve městech pořád stejně velká.

Tisková zpráva VW uvádí, že průměrná velikost garáží ve Velké Británii se již mnoho let pohybuje na rozměrech okolo 2,4 x 4,9 metru. Zato průměrná velikost evropských vozidel na parkovištích stále roste, aby se vyhovělo poptávce na komfort a zvýšené bezpečnostní legislativě. Nakonec tak musí řidiči provádět stále přesnější parkovací manévry, a to jak venku, tak při parkování svého vozidla v garáži.

Nakonec nepřekvapí, že studii si nechal Volkswagen vypracovat v rámci marketingové kampaně pro model ID.Buzz a jeho parkovací asistent Park Assist Plus s pamětí. Taky do elektrického minibusu totiž zamířila asistenční funkce, díky které si vozidlo uloží automatický parkovací manévr, který zrovna provedlo, a dokáže ho ve zpětném pořadí zopakovat i pro opuštění parkovacího místa.

Daniel Fuglevič
Diskuze (27)

Doporučujeme

5. 4. 2024 21:08
Re: Re: Re: Rodiny nechtějí větší auta
Tak vsetkym je davno zname, ze trepes dva na tri. Clanok je o parkovani a ty tu tahas mondeo do terenu 😂
5. 4. 2024 21:06
Re: Re: Rodiny nechtějí větší auta
Co to trepes? Si sadni do oktavky kombi a takeho tiguana
2. 4. 2024 17:26
Re: Rodiny nechtějí větší auta
Zase pletieš nezmysly.
Avatar - Barrichello
2. 4. 2024 12:41
Re: Propaganda Helmutů
přesně tak, at si každej jezdí čím chce, jeho boj.

Někomu nakazovat a omezovat ho co má dělat je obyčejný neostalinistický bolševismus. O tom co je správné rozhodujeme My - strana (vláda) (eu) .....
1. 4. 2024 08:30
Re: Propaganda Helmutů
Velké auto si může koupit kdo chce a je fuk co tam vozí, jestli děti a nebo nějaký “náklad”…