Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Polský řidič rozpůlil své Audi S8... a přežil

Michal Fokt
Diskuze (52)
Při hrůzostrašně vyhlížející havárii v Belgii došlo doslova k rozpůlení luxusního sedanu o strom a jeho řidič teď bude patrně slavit narozeniny dvakrát ročně.

Bouračky jsou pochopitelně nemilá věc, ovšem pokud při nich nedošlo k vážným zraněním nebo dokonce smrti, můžeme se pokochat jejich v řadě případů skutečně mistrným provedením, aniž by to zavánělo hyenizmem. A přesně to je případ toho "epického crashe", k němuž došlo v Belgii nedaleko hranic s Nizozemskem.

Polský řidič staršího Audi S8 nezvládl svou nadupanou limuzínu, sjel ze silnice a svoje auto v pravém smyslu slova rozpůlil o jeden ze stromů tak šikovně, že část auta od zadních sedadel vzad skončila na silnici a přední část ve zdi jednoho z domů o pár desítek metrů dál. Ačkoli se to zdá při prohlížení fotek neuvěřitelné, skončilo to celé údajně jen velmi lehkými zraněními zběsilého řidiče.

Je jasné, že postarší Audi nebude pevné jako skála, ale i tak nemůže být pochyb o tom, že k nárazu do stromu muselo dojít ve velmi vysoké rychlosti, což je překvapivé, vzhledem k tomu, že k havárii došlo v obci a ještě navíc v Belgii, která je na rychlou jízdu docela citlivá. Ale tento řidič se očividně řídil vlastními pravidly...

Michal Fokt
Diskuze (52)
13. 11. 2015 14:33
Re: Diagnóza jménem Audi
Jop, sebe, jezdím v A2.
23. 6. 2013 16:36
Re: Vysokopevnostny strom
Stromy totiž nejsou zrovna křehké a zároveň jsou dost pevné. Rozhodně je člověk nesmí podceňovat. U kamionu je však otázka, kolik ze své energie dokáže vůbec předat, protože hodně z ní je v nákladu.
23. 6. 2013 15:43
Epický crash?
Význam slova epický je: výpravný, dějový. Co je na té nehodě výpravné nebo dějové?
23. 6. 2013 15:36
Re: PL
Němci nejsou fašisti, ale nacisti. Něco si o tom nastuduj neználku, když chceš poučovat.

Fašismus
[odkaz]

Nacismus
[odkaz]

A podle tohoto odkazu se nejstarší roubené domy nacházejí v Německu a Švýcarsku. Tedy to není nic typického pro Rakousko
[odkaz]

Marně přemýšlím co jsou ty jégrholzny.

Avatar - trapid
23. 6. 2013 11:36
Re: PL
Ty jejich vysílačky jsou sice hnusné, ale těžce účelové. Jezdím často trasu Olomouc - Bruntál a v pátky je to vážně s polákama chuťovka. Kromě osobáků tam jezdí mnohem víc náklaďáků, kteří jak známo mají vysílačky všichni.
Pak je pro osobák jednoduché zjistit, jestli někde nestojí benga, jaký je provoz (předjíždění tam kde nevidím) apod.
Musím říct, že jezdí jak prasata (a povětšinou s B5 passatem, to je fakt), ale ještě mě nikdy neohrozili. Asi mám štěstí... .
Co se týče jízdy v Polsku - několik set km tam mám a byl jsem překvapen umírněností provozu oproti ČR. Opravdu jsem doslova čuměl. Provoz je tam tak odhadem o 10 km/h pomalejší než u nás a nepotkal jsem žádného "prasiče" - nebyl pátek a Polsko není tranzitní země jako ČR.