Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911: Bude další puristické R. A tentokrát nelimitované!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Porsche v loňském roce ohromilo a zároveň zklamalo zástupy fanoušků čistokrevných sportovních aut limitovanou sérií 911 R. Díky popularitě tohoto modelu se můžeme dočkat další podobně laděné verze devětsetjedenáctky.

Porsche 911 R bylo na jaře loňského roku představeno jako návrat ke kořenům a nabídlo spojení atmosférického šestiválce o objemu 4,0 litru s manuální převodovkou a pohonem zadních kol.

Německá automobilka za tento model, který má uspokojit touhu po skutečném ovládání sportovního vozu, sklidila slova chvály nejen od svých příznivců, ale přeci jen i on měl jednu zásadní pihu na kráse.

Tu představovala skutečnost, že vznikl v limitované sérii 991 exemplářů, které byly v době odhalení veřejnosti již beznadějně vyprodány, což znamenalo, že drtivou většinu z nich získali sběratelé a spekulanti. Řada nadšených řidičů měla pak i přes dostatek financí na pořízení nového 911 R jednoduše smůlu.

V rámci prezentace nové generace Porsche Cayenne se šéf výzkumného a vývojového centra automobilky Michael Steiner v rozhovoru pro britský magazín Autocar zmínil o možném nástupci Porsche 911 R.

Podle jeho slov je pro automobilku Porsche důležité mít ve své nabídce model 911 v provedení, které je radost řídit na běžné silnici i na závodním okruhu a loňská verze R dokázala, že zájemců o takový vůz je skutečně hodně.

Michael Steiner dále uvedl, že Porsche vždy nabízelo sportovní modely v omezených i neomezených slov a podle něj není pro čistě sportovní vůz potřeba jakýchkoliv omezení v počtu vyrobených exemplářů.

Bližší informace k takovému vozu Michael Steiner samozřejmě neuvedl, ale podle magazínu Autocar je velmi pravděpodobné, že nástupce modelu R v nelimitované sérii se dočkáme nejdříve za dva roky v rámci zcela nové generace řady 911.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Korendir
5. 9. 2017 15:15
Re: U Porsche si dnes
nikdo to nemá :yes:

a stále si přitom drží punc exkluzivity
5. 9. 2017 15:03
U Porsche si dnes
vybere skoro každý nějaký svůj oblíbený model. Od zelených vdov až po ortodoxní milovníky drsných aut se staromódním manuálem. No řekněte, kdo jiný to má ? >:D