Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche bude stavět motory pro Singer, navíc podle jejich specifikací

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Světoznámý úpravce vozů Singer podepsal dohodu s automobilkou Porsche, která tak evidentně akceptuje jeho výtvory.

Automobilky mívají s úpravci svých modelů, zejména těch klasických, různorodé vztahy. Společnost Porsche ale evidentně začala akceptovat upravené vozy společnosti Singer, pro které by měla začít nově dodávat poskládané repasované motory.

Singer samozřejmě už nyní používá motory Porsche, upravené dle svých specifikací, podle informací kolegů z britského Top Gear by však nyní měla společnost Singer odebírat motory přímo od divize Porsche Motorsport North America, se kterou úpravce uzavřel dohodu.

Severoamerická divize automobilky přitom nebude stavět motory podle vlastní specifikace, ale podle specifikace úpravce Singer. Rozdíly mezi staršími a novějšími motory by tak díky stejným specifikacím neměly být příliš výrazné.

Ze strany společnosti Porsche jde přitom o zajímavý postoj. Divize Porsche Motorsport sice spolupracuje s různými třetími stranami, včetně nezávislých závodních týmů, atd., spolupráce se společností Singer, která je proslula přestavbami klasických modelů Porsche, je však něčím novým. Podle zahraničních spekulací by navíc mohlo jít pouze o začátek větší spolupráce.

Automobilka měla v prohlášení uvést, že se nová spolupráce zaměřuje zatím pouze na sestavení repasovaných motorů. Prohlášení úpravce Singer pak dodává, že díky stejné specifikaci zůstane charakteristika motoru téměř stejná.

Jediné, na co se dohoda mezi úpravcem a automobilkou nevztahuje, jsou motory pro tzv. DLC cars, které jsou sestavovány ve Velké Británii. Součástí dohody by však nově mohlo být i sestavování zcela nových přeplňovaných motorů pro vozy Singer, o kterých už se poměrně dlouho spekuluje.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme