Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne první (!) generace prošlo modernizací a terénní úpravou

Filip Melich
Diskuze (1)

Porsche pokračuje v oslavách 20. narozenin modelu Cayenne. Dalším dárkem je několik kousků první generace, kterým byla dopřána modernizace a terénní úpravy.

Model Cayenne německé automobilky Porsche letos slaví 20. narozeniny. Protože jde o auto, které značku zachránilo a v podstatě změnilo směřování části automobilového světa, jde o pořádný důvod k oslavám. Výročí jsme věnovali samostatný článek a v dalším jsme vám ukázali starší prototyp Cayenne se stahovací střechou, který Porsche při příležitosti narozenin modlu ukázalo. Oslavy pokračují představením několika důsledně modernizovaných kousků první generace, které jsou připraveny k terénnímu nasazení.

Přípravu vozů na fotografiích dostalo na starosti zastoupení fungující pod názvem Porsche Middle East and Africa FZE, které zaštiťuje činnosti značky na Středním východě, v Africe, Indii, Pákistánu a oblasti Levanta. Přestavba Cayennů přitom byla naplánována tak, aby se stihly zúčastnit dubajského festivalu Icons of Porsche.

Video se připravuje ...

Naštěstí nejde o žádné naleštěné výstavní kousky, na které se smí sahat pouze v rukavičkách. Zástupci tamních médií již měli příležitost se ve vozech svézt v terénu a tutéž šanci mají dostat i návštěvníci výše zmíněného festivalu. S nimi však v autě pochopitelně pojede zkušený instruktor.

Nejobtížnější se v rámci renovace ukázalo být nalezení vhodných exemplářů, které by splňovaly požadavky Porsche. Mezi ně patřil dobrý stav auta a co nejpůvodnější podoba. Jakmile se nějaký vůz sehnal, musel nejprve projít tovární certifikací, než mohla začít renovace a úpravy. Porsche bohužel provedené práce zatím blíže nespecifikovalo.

Jeden z prodejců Porsche na Středním východě, Darren Abel, proces alespoň trochu přiblížil: „Byli jsme pověřeni renovováním první generace Cayennu, stejně jako zlepšením jeho terénních schopností pomocí dobových doplňků a nezbytných úprav, ale také použitím některých doplňků, které se pro model staly dostupné teprve nedávno prostřednictvím Porsche Classic. Ve spojení s Porsche Centre Dubai jsme každý zakoupili čtyři kusy generace E1 z let 2007 až 2010 a myslím, že si proces renovace a úprav oba týmy užily.

O modernizované a upravené Cayenny je zájem a zastoupení německé automobilky už bylo osloveno několika zákazníky s dotazem na možnost prodeje. Mezi ně patří i původní majitel jednoho z použitých Cayennů – když od něj Porsche SUV kupovalo, tak se ptal, k čemu auto plánuje použít. Když se o plánech dozvěděl, projevil zájem svůj původní Cayenne po dokončení úprav a marketingových koleček koupit zpět.

Filip Melich
Diskuze (1)

Doporučujeme

26. 11. 2022 09:22
Schopnostmi
Porsche Cayenne první generace jsem byl celkem překvapen...
https://www.youtube.com/watch?…
tohle bych do něj fakt neřekl