Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche chce sportovní modely vyrábět v Zuffenhausenu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Porsche připravuje přesuny ve výrobě svých modelů. Hlavní změny se týkají modelů Boxster a Cayman.

Automobilka Porsche nejen v rámci rozšiřování své palety hodlá uskutečnit několik změn, týkajících se místa výroby jejích modelů. Od podzimu roku 2012 jsou její dva nejmenší sportovci v podobě modelů Boxster a Cayman vyráběni v Osnabrücku a také v Zuffenhausenu.

Produkce dvoumístných roadsterů a kupé, probíhající na dvou místech současně, má podle informací Automotive News Europe již své dny sečteny a výroba má být svedena do jednoho podniku.

Porsche údajně plánuje sloučit výrobu všech svých sportovních vozů s dvoudveřovou karoserií, jimiž jsou v současnosti modelové řady Boxster, Cayman, 911 a 918 Spyder do svého hlavního podniku v Zuffenhausenu. Za tímto účelem hodlá Porsche právě sem investovat přes 400 milionů eur.

Zaměstnanci v Osnabrücku se rozhodně nemusí bát o svou práci, protože do tohoto podniku zamíří již od příštího léta výroba modelů Cayenne, jichž zde má vznikat okolo 20.000 kusů ročně.

Velká SUV se samozřejmě i nadále budou vyrábět v bratislavském závodě Volkswagenu a v Lipsku, kde sdílí výrobní podnik s modely Panamera a Macan.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)