Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Macan trápí problém s brzdami

David Bureš
Diskuze (9)
Kontrola brzd nového stuttgartského SUV zabere podle automobilky jen pár minut. Týká se hlavně evropských majitelů.

Automobilka Porsche se rozhodla prozkoumat funkčnost brzdového systému již vyrobených exemplářů SUV Macan. Výrobce totiž během interních testů kvality zjistil, že během montážního procesu mohlo dojít k poškození posilovače brzd.

Kontrola se týká zhruba 2.500 exemplářů Macanu. Většina z nich putovala k evropským zákazníkům. Jiné modely značky tímto problémem netrpí.

Výrobce zdůrazňuje, že poškozený posilovač brzd byl objeven jen u malého počtu vozů. I přes tento problém funkčnost brzd splňuje právní předpisy.

Majitelé vozů, kterých se tento problém týká, budou kontaktováni odpovědným prodejcem značky. Za kontrolu brzd zákazníci nebudou nic platit, podle automobilky celý kontrolní proces servisu trvá jen několik minut.

Pro Porsche je to už druhý větší problém s kvalitou v poslední době. Na začátku roku Porsche doporučilo majitelům aktuální generace 911 GT3, aby s vozem nejezdili, kvůli vadnému šroubu jedné z ojnic totiž mohlo dojít k úniku oleje a následnému požáru auta. Problém byl nakonec vyřešen tak, že Porsche vyměnilo u vyrobených 911 GT3 jejich motor.

David Bureš
Diskuze (9)
31. 5. 2014 12:40
Re: Německá kvalita
Proč překotný vývoj? Auta dělají lidé a lidé dělají chyby. Pro nějaký další soud bychom museli znát detaily.
Avatar - S8
31. 5. 2014 10:26
Re: Německá kvalita
Bohužel proto, že mám Porsche prostě rád, ale jinak je to klasická daň za dnešní překotný vývoj, kdy prostě (ve všech oborech) nezbývá čas ani peníze na pořádné testování a pak to takto končí.

Zažehlit prů...r je samozřejmě lepší, než to zazdít, ale i tak to nic nemění na tom, že to asi pozitivně vnímá málokdo. Navíc když se ozvou ze servisu, že má člověk problém, tak tam musí dojet, tráví tím čas, utrácí náklady a oni to ještě prezentují jako laskavost. Prostě hnus, velebnosti...
30. 5. 2014 22:07
Re: Německá kvalita
Proč bohužel? Jak nás učí přátelé japonských aut, tak každá svolávačka je přece důkaz kvality a nekonečného zájmu automobilky o své zákazníky. >:-[]
Avatar - S8
30. 5. 2014 21:26
Re: Německá kvalita
Dovolím si nesouhlasit - jasně je uvedeno, že mohlo dojít k poškození posilovače při montáži, takže tentokrát to opravdu vypadá na chybu Porsche, bohužel :-(
Avatar - Martin911Turbo
30. 5. 2014 21:14
Re: Německá kvalita
Tady nejde o německou kvalitu nebo kvalitu Porsche, ale o dodavatele komponenty od které Porsche tento díl vzalo, vzhledem k tomu že dost dílů sdílí s novou Q5 je chyba v koncernu.
Už v minulosti se Porsche potýkalo s nekvalitou komponent, nejvíce známou je špatná výfuková soustava u prvních 911 997