Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche možná vyvíjí silniční supersport GT1, oznámit ho může už v srpnu

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Automobilka údajně pracuje na novém stroji, který by měl kráčet ve stopách modelů Carrera GT nebo 918.

Porsche dnes nabízí hned několik ostrých modelů, včetně elektrických, v nabídce značky ale schází skutečná vlajková loď, která by se mohla postavit novinkám vyvíjeným v AMG či Aston Martinu. Podle spekulací z druhé strany světa by se však mohla situace již brzy změnit.

Australský magazín Drive totiž přišel se zprávou, podle které se v Porsche pracuje na silničním supersportu GT1. Informace by měla pocházet od nejmenovaného zaměstnance amerického zastoupení Porsche, podle kterých už automobilka dokonce obdržela zálohy od některých VIP zákazníků.

Vůbec poprvé přitom měla informace zaznít v podestu Spike’s Car Radio, za kterým stojí milovník vozů Porsche Spike Fresten. Ten v podcastu zmínil: „Právě nyní, pokud máte zájem, můžete složit zálohu na Porsche GT1. Podle spekulací by mohlo být oznámeno již během letošního srpna.

Fresten pak upřesnil, že nové Porsche GT1 by mělo mít motor uložený uprostřed a mělo by kráčet ve stopách modelů, jako byly Carrera GT nebo 918. Současně je však potřeba připomenout, že se zatím jedná o pouhou spekulaci, kterou nelze ničím konkrétním podložit.

Video se připravuje ...

Stejně tak nemáme žádné informace o technice vozu, která by mohla vycházet jak ze silničního Porsche 911, tak ze závodního speciálu. Zde se přitom sluší připomenout i loňskou premiéru Porsche LMDh, závodního stroje vyvíjeného pro sérii WEC, po jehož představení se začalo spekulovat o odvozené silniční verzi.

Více bychom se mohli dozvědět už v srpnu, stále je však potřeba si pamatovat, že jde jen o spekulace. Fotky konceptu Porsche 919 Street v galerii však připomínají, že automobilka koketovala s možností upravit závodní speciál pro silniční využití již v roce 2017.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme