Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Panamera 2017: Unikly oficiální fotografie

Michal Fokt
Diskuze (39)
Pár dní před plánovaným oficiálním představením druhé generace Porsche Panamera se na internet dostaly oficiální snímky stuttgartské novinky

Internet dělá automobilkám vrásky. Má totiž trošku problém s udržením tajemství, stačí jeden malý únik a vzápětí o něm ví desítky milionů lidí po celém světě. To se v dobách výhradně papírových časopisů stát nemohlo. A nyní si internet přidává na zeď další skalp, vyzradil v předstihu podobu druhé generace Porsche Panamera, čímž nejspíš trošku naboural automobilce strategii zveřejňování teaserů.

O panameře se v poslední době hodně mluvilo, zástupci značky dokonce de facto přiznali, že současný model není zase tak sexy, jak by mohl být, což ovšem designéry údajně nijak neodrazuje od toho, aby si nástupce udělali zase podle svého a že dost možná nástupce vyvolá ještě více kontroverze. Ale spíše šlo o uraženou ješitnost, protože fotky ukazují, že Panamera II udělala vše proto, aby se líbila.

Příď přišla o neforemnost a opticky se hodně přiblížila "zdravému jádru" v podobě modelu 911, ale i macanu a cayennu, silueta se příliš nezměnila, což je ale v pořádku a záď se štíhlými svítilnami a spojujícím proužkem bych se nebál označit jako velmi povedenou. Poněkud humpolácký liftback se tedy změnil ve sportovně-elegantní auto, za které se ve Stuttgartu rozhodně nemusí stydět.

Nakouknout můžeme i do interiéru a nemůže být pochyb o tom, že nabídne vysokou míru luxusu. Také Porsche vsadí na velkoplošné displeje, současně však zůstane v centru dění velký otáčkoměr, což je rozhodně v pořádku. A pohled pod zvednutou kapotu ukazuje, že se nemusíme pro následujících minimálně pět let bát ani o prestižní osmiválec.

Porsche chtělo oficiálně představit panameru příští týden, tak uvidíme, jestli se mu povede nás ještě překvapit něčím nad rámec tohoto úniku.

Michal Fokt
Diskuze (39)
24. 6. 2016 23:54
Re: Štíhlejsí, ladnější...
Ano, skoro by se dalo říct, že je to hezké auto. Proti předchozí verzi velký posun. :yes:
24. 6. 2016 21:43
Re: O dost dál, než odcházející....
Panebože. Slyšel jsi někdy o 65 AMG?
Avatar - CHerokee
24. 6. 2016 17:48
Re: O dost dál, než odcházející....
Není mé milované. Za sebe - černá ovce - jsem přešel na Ameriky. Měli jsme i SL 63 AMG s 5,5 biturbo a rozhodně nejlepší nebyl. Ztratil charakter. A pokud myslíš Rudou cvini - C 63 Black series, ta byla atmosférická. Na mě asi už příliš tvrdá. Spíše na dráhu.
Avatar - AUDIRS6
24. 6. 2016 15:55
Re: U mně dobrý!
ved bude aj shooting brake ( kombi ). Pockaj par mesiacov. ;-)
24. 6. 2016 15:47
Re: U mně dobrý!
Není to špatný, ale trošku jsem doufal, že Porsche překvapí a změní styl karoserie na shooting brake po vzoru konceptu. Tam linie a zadní bachratost funguje lépe.
Bude to chtít více úhlů pohledu jak tu zadnici nakonec uplácali ;-)