Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche potvrdilo hybrid pro příští generaci 911

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Rozšiřování nabídky hybridních verzí se u značky Porsche nevyhne ani jejím sportovním modelům.

Po plug-in hybridní Panameře a stejně koncipovaném Cayennu, má Porsche v plánu rozšířit kombinaci spalovacího motoru a elektromotoru i do dalších svých modelových řad.

Dalším v řadě bude dřívějších zpráv celkem logicky model Macan a hybridizace se nemá podle informací poskytnutých webu CarAdvice samotným Matthiasem Mullerem, generálním ředitelem Porsche, zastavit ani před řadami sportovních modelů.

V případě modelové řady 911 se můžeme plug-in hybridního provedení v sériové podobě dočkat nejdříve s nástupem zcela nové generace v roce 2018, což znamená, že současná řada 991 poslouží maximálně jako pokusný králík, v jehož karoserii bude Porsche testovat zvolené řešení kombinace elektromotoru se zážehovým motorem.

Ve hře je vedle tradičního šestiválce ve spojení s elektromotorem i řešení, využívající nově vyvíjený plochý čtyřválec, který prozatím nejčastěji zmiňován v souvislosti s roadsterem s motorem uloženým před zadní nápravou. Pokud k tomuto řešení dojde, pak zamíří čtyřválec do karoserie sériového modelu 911 poprvé od dob modelu 912, vyráběného v letech 1965 až 1969.

Svých hybridních verzí se mají dočkat i dvojčata Boxster a Cayman, u nichž má k použití čtyřválce dojít naprosto jistě. Toto řešení má zajistit zachování co nejlepšího rozložení hmotnosti bez jejího velkého navýšení a zároveň dosažení výkonů, které jsou od vozů značky Porsche očekávány.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)