Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche už má hotový prototyp pro Le Mans 2014

Michal Fokt
Diskuze (17)
Závodní speciál Porsche pro Le Mans už jezdí! Ve Weissachu budou mít téměř přesně rok na to, udělat z něj vítězný stroj.

Zatímco se svět motorsportu chystá na letošní čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans, u Porsche už myslí na příští rok. Z výzkumného a vývojového centra automobilky ve Weissachu poprvé vyjel hybridní speciál pro Le Mans a šampionát WEC 2014.

V Porsche Motorsport si pochvalují, že se jim podařilo dostat auto na asfalt testovací trati ve Weissachu o několik týdnů dříve, než bylo plánováno a shakedown provedl tovární testovací jezdec a budoucí pilot prototypu Timo Bernhard, kterého v následujících dnech doplní Romain Dumas.

Porsche zatím odmítlo komentovat zákulisní informace o tom, že půjde o benzinoelektrický hybrid, ale zdá se to být zcela jisté, už proto, že Wolfgang Hatz člen představenstva pro výzkum a vývoj sdělil, že cílem vývojářů bylo docílit maximální možné účinnosti, aniž by byla dotčena výkonnost vozu. To zní dostatečně hybridně, co říkáte?

Před týmem Porsche Motorsport je nyní rok vývoje na to, aby se na start závodu Le Mans 2014 postavil v lepší formě, než koncernová konkurence z Ingolstadtu a Kolína nad Rýnem. Jak ukazují kamuflované fotografie, aerodynamická karoserie bude už patrně dokončená, byť není vyloučeno, že vývojáři ještě pár nových fíglů vymyslí, hlavním předmětem testů tak bude technika.

Michal Fokt
Diskuze (17)
Avatar - flyboyeda
14. 6. 2013 11:34
Re: Off topic
Nemáš nějakej odkaz na video s novou 911 turbo S ? Začínám 911kám přicházet na chuť
Avatar - flyboyeda
14. 6. 2013 11:33
Re: Porsche bude závodit s Audi?
Nová R8 bude vymazlená a i ta stávající je pro mě fantastická
14. 6. 2013 10:36
Re: Porsche bude závodit s Audi?
Jak jsem řekl, to by mělo platit až pro třetí generaci. Platforma pro novou R8 byla v pokročilém stádiu vývoje, když přehodili vývoj sportovních aut na Porsche. Na žádné stávající platformě Porsche postavit nejdou a čekání na novou, kterou by Porsche vyvíjelo od základů, je dost nepravděpodobné. U Audi se vyjádřili ve smyslu, že není čas měnit R8 podle specifikací Porsche. Na vývoji se podílí i Lamborghini, protože pod jejich hlavičkou probíhá dost vývoje lehkých materiálů.
Avatar - Machýrek
13. 6. 2013 23:46
Off topic
At uz nekdo projede novou gt3!
Jsem zvedavy, extremne!
(nebo "extreme"?)
Avatar - flyboyeda
13. 6. 2013 22:28
Re: Stavebnice Lego VW
je super dá se z ní postavit od SuV,sedany až po supersport,tak proč ne